Marmaray'daki 440 araç ihalesine teklifler alındı

Marmaray'daki 440 araç ihalesine teklifler alındı

Marmaray Projesi kapsamında hatların iyileştirilmesi ve 440 araç imali ihalesine önyeterlilik alan 5 firmadan 4'ü katıldı.

Marmaray'daki 440 araç ihalesine teklifler alındı
16px
24px
12.03.2008 17:45
ABONE OLgoogle
 İhale komisyonunca teknik zarfların açıldığı ihalenin sonçlandırılması iki ay sürecek. İhaleye İtalyan Ansaldobreda'da katılmadığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryolu, Liman ve Hava Meydanları (DLH) Konferans Salonun'da yapılan ihalede, Marmaray Projesi Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının iyileştirilmesi ve 440 araçlık demiryolu araçları imali için son teklifler alındı.

DLH Genel Müdür Yardımcısı Hamza Şen'in başkanlığında toplanan ihaleye ön yeterlilik alan İtalyan Alstom Ferroviara S.p.A., Kanada-Alman-Türk ortak girişimi olan Bombardier-Siemens-Nurol JV., İspanyol CAF ve Güney Koreli Hyundai Rotem Company teklif verdi. Önyeterlilik alan İtalyan Ansaldobreda'da katılmadığını açıkladı.

Komisyon başkanı Şen, ihalenin teknik ve mali olarak iki konu üzerinden değerlendirileceğini, bu kapsamda mali tekliflerin yüzde 70, teknik konularının ise yüzde 30 şeklinde değerlendirileceğini bildirdi. İhalenin sonuçlandırılmasının iki ay süreceğini belirten Şen, teknik zarfların bugün açılacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde