Markette eşekli protestoya 4 bin 500 lira ceza!

Markette eşekli protestoya 4 bin 500 lira ceza!

Niğde Valiliğince ‘Poşete para vermemek için markete eşekle geldi’ haberleri üzerine yapılan incelemede söz konusu kişinin market müdürü olduğu ortaya çıktı. Valilik, markete 4 bin 545 lira para cezası kesti.

Markette eşekli protestoya 4 bin 500 lira ceza!
16px
24px
07.01.2019 13:10
ABONE OLgoogle

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından emniyete davet edilen Gün, amacının protesto değil şaka olduğunu söyledi.

Naylon poşetlerin kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak 2019'da yürürlüğe giren uygulama ile poşetlerin 25 kuruş ücretlendirilmesi tüm yurtta farklı tepkilere sahne olurken, Niğde'de yaşanan protesto sosyal medyada gündem yarattı.  Vatandaş poşete para vermemek için markete eşekle gitti

Niğde'nin merkez Terminal caddesindeki bir markete yöresel kıyafetler giyip eşekle gelen ve market çalışanları ile müşterilerin şaşkın bakışları arasında alışveriş yapan bir kişi, aldığı ürünleri eşeğin üzerindeki heybeye doldurdu. 

Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Görüntülerin yayınlanması üzerine yapılan araştırmada eşekle alışveriş yapan kişinin, marketin müdürü Halil Gün olduğu ortaya çıktı. Görüntülerle ilgili olarak emniyete davet edilen Gün'in amacının poşet ücretlerini protesto etmek olmadığını, şaka için yaptığını söylediği belirtildi.   

PARA CEZASI KESİLDİ

Valiliğin yaptığı incelemeler neticesinde gerçek ortaya çıkarken, markete 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na istinaden 4 bin 545 lire idari para cezası uygulandığı öğrenildi. Market müdürü hakkında ise adli işlem başlatıldığı belirtildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde