Markafoni'yi sattı, bundan sonra ne yapacak?

Markafoni'yi sattı, bundan sonra ne yapacak?

MARKAFONİ’nin kurucu ortağı Sina Afra, hisselerin tümünün Naspers’e satışının ardından bir vakıf kurmaya hazırlanıyor.

Markafoni'yi sattı, bundan sonra ne yapacak?
16px
24px
21.05.2014 05:37
ABONE OLgoogle
2011 yılında Markafoni’nin yaklaşık yüzde 72’sini alan Naspers, kalan tüm hisseleri de aldığını duyurdu. Markafoni’nin yeni CEO’su ise İlker Baydar oldu

Naspers, büyük hissedarı olduğu Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitesi Markafoni’nin kalan tüm hisselerinin devri için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Naspers, 2011’de Türk e-ticaret sektörünün en büyük anlaşmalarından birisine imza atarak Markafoni’nin çoğunluk hissesini satın almıştı.

O dönemde bu satın almanın 200 milyon dolar civarında bir rakama gerçekleştiği belirtilmişti. Üç yıllık sürenin ardından geride kalan diğer tüm hisseleri satın alan Naspers, Markafoni’nin güçlü büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Anlaşmanın finansal boyutuyla ilgili şartlar ise açıklanmadı.

Naspers, İlker Baydar’ın yeni CEO olarak atandığını da duyurdu. Baydar, daha önce HepsiBurada’nın genel müdürlüğünü yürütmüştü. Naspers CEO’su Bob van Dijk, “Markafoni’nin hızı, İlker Baydar’ın vizyonu ve liderliğiyle birleştiğinde, Türkiye pazarındaki konumumuzu daha da ileriye taşıyacağımıza inancımız tam” dedi. İlker Baydar ise “Markafoni’yi daha da ileri noktalara taşımayı hedefliyorum” diye konuştu.

Girişimcilik Vakfı kuruyor

MARKAFONİ’nin kurucu ortağı Sina Afra, hisselerin tümünün Naspers’e satışının ardından bir vakıf kurmaya hazırlanıyor. Dünyada ve Türkiye’de benzeri olmadığı nitelendirilen Girişimcilik Vakfı, Türkiye’nin tüm üniversitelerinde, gençlerin girişimcilikle tanışmasını sağlamak amacıyla kuruluyor ve girişimcilik kültürü oluşturmayı hedefliyor.

Girişimcilik Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra olacak. Ana destekçi Garanti Bankası olurken, Index Grup CEO’su Erol Bilecik Yönetim Kurulu Üyesi, Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz ve Ünlü&Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, Mütevelli Heyeti’ndeki üyeler olacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde