Marissa Mayer kötü çuvalladı! 4.43 milyar dolarlık zarar

Marissa Mayer kötü çuvalladı! 4.43 milyar dolarlık zarar

Yahoo, Google, Microsoft ve Apple’a karşı rekabetinde yeni darbeler alıyor.

Marissa Mayer kötü çuvalladı! 4.43 milyar dolarlık zarar
16px
24px
04.02.2016 08:40
ABONE OLgoogle
ABD’li internet devi Yahoo, küçülmeyle karşı karşıya. Büyük umutlarla CEO’luğa getirilen Marissa Mayer, şirketin düşüşünü durduramazken son olarak 1.700 kişiyi işten çıkartıp, 5 ofisini kapatacağını açıkladı.

1.700 kişi firmanın çalışan sayısının yüzde 15’ine denk geliyor. Yahoo, Google, Microsoft ve Apple’a karşı rekabetinde yeni darbeler alıyor.

5 ofisi kapattı

Kaliforniya merkezli firma geçen yılın son çeyreğinde 4.43 milyar dolarlık zarar açıklamıştı.

Yahoo, Dubai, Mexico City, Buenos Aires, Madrid ve Milan’daki ofislerini kapatıyor. Bu önlemler sonrasında firmanın yılda 400 milyon dolar tasarruf edeceği hesaplanıyor. Mayer aynı zamanda, Yahoo’nun elindeki bazı gayrimnkul ve diğer alanlara ait patentleri satarak 1-3 milyar dolar arasında gelir elde etmeyi de planlıyor. Elde dilen gelir Mayer’in CEO olarak başlattığı dijital magazin, Yahoo TV, Yahoo Games gibi alanlara aktarılacak.
Hayalkırıklığına uğrayan hissedarlara karşı Mayer ise, Yahoo’nun yönetim kurulunun şirketin internet operasyonlarının satışıyla sonuçlanabilecek stratejik alternatifler peşinde olduğunu söyledi. Analistler, Verizon, At&T ve Comcast’ın Yahoo’nun ana iş alanını satın almayla ilgilendiğini öne sürüyor.

Marissa Mayer, Yahoo’yu daha küçük, daha odaklı bir firma olarak yönetme planını açıklarken, bunun firmanın geleceğini aydınlatacağı, rekabet gücünü artıracağı ve kullanıcı, partner ve reklamverenlere karşı cazibesini yükselteceğini kaydetti.
 
Hisseleri devamlı düşüyor

Hissedarlar, internet şirketinin üç buçuk yıldır devam eden düşüşünün ardından Mayer’in firmayı nasıl yaşatmayı sürdüreceğini merak ediyor. Yahoo’nun hisseleri Mayer’in işten çıkartma planlarının duyurulmasının ardından düşerek 28.72 dolar oldu. Firmanın hisseleri 2014 yılından beri yüzde 40 oranında düşüş gösterdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde