Mardin'de mayın patladı 4 polis şehit

Mardin'de mayın patladı 4 polis şehit

Mardin Dargeçit'te yanan okul inşaatına müdahaleye giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. 4 polis şehit oldu.

Mardin'de mayın patladı 4 polis şehit
16px
24px
03.09.2015 09:19
ABONE OLgoogle
Mardin'in Dargeçit ilçesinde polis aracının geçişi sırasında mayın patlatıldı. Saldırı sonucu biri ilçe emniyet amiri 4 polis şehit oldu.

Mardin'de polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu.  
 
Edinilen bilgiye göre, saldırı Dargeçit ilçesinde meydana geldi. İlçe merkezinde seyir halindeki polis aracı, teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu parçalandı.

Araçta bulunan biri emniyet amiri 4 polis olay yerinde şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılırken, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ
 
Mardin’in Dargeçit ilçesinde polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerin isimleri belirlendi.  
 
Saldırıda, Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akalın, Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu’nun şehit olduğu öğrenildi.

İLÇE EMNİYET AMİRİ DE ŞEHİT

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde bu sabahki PKK saldırısında şehit olan 4 polis arasında Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un da bulunduğu ortaya çıktı.

Dargeçit'in girişindeki Bahçeci Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu. 

Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu'nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta'nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın'ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI 

Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde 4 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Dargeçit ilçemizde yapımı devam eden bir okul binasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 03.09.2015 günü saat 06.50 sıralarında BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz." 

"SİZİN İÇİN ŞEHİT OLMAYA DEVAM EDERİZ" 

Şehit polislerden Akif Hatunoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında şehit olan güvenlik güçleri için iki kez sayfasını kapattığı görüldü. Hatunoğlu, 6 Ocak günü yaptığı paylaşımda ise, "Sessiz olun... Polisler şehit oluyor... Vicdanı olmayanlar, huzur içinde uyumaya devam edin. Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz" diye yazdığı görüldü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde