Mardin'de kaymakama hain saldırı

Mardin'de kaymakama hain saldırı

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu Kaymakam Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Mardin'de kaymakama hain saldırı
16px
24px
10.11.2016 13:07
ABONE OLgoogle

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK’nın ’canlı bomba’ eylemi olan saldırı saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk...

SAĞLIK BAKANLIĞI: YARALI KAYMAKAM DİYARBAKIR'A NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı yetkilileri,saldırıda yaralanan Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi.

Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.

VALİ ZİYARET ETTİ

Vali Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürk'ü ziyaret etti.

Safitürk'ün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Yaman yaptığı açıklamada, Derik Kaymakamlığına terör örgütü tarafından saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek." dedi.Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde