Mansimov, eğlence yarımadası açıyor

Mansimov, eğlence yarımadası açıyor

Palmarina, ödüllü mimar Emre Arolat’ın ilk marina projesi olacak

Mansimov, eğlence yarımadası açıyor
16px
24px
18.02.2012 06:32
ABONE OLgoogle

Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a ait Palmali Grup, Bodrum Yalıkavak Marina’yı 70 milyon dolara tamamen yeniliyor. Ünlü mimar Emre Arolat’ın ilk marina projesi olan Palmarina’da 4 bin kişilik eğlence alanı açılacak.

Azeri asıllı milyarder işadamı Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Grup, Türkiye’deki turizm yatırımlarını artırıyor. Bu yıl 350 milyon dolara ulaşacak toplam turizm yatırımlarında en büyük payı Bodrum’daki Palmarina alacak. Bodrum Yalıkavak Marina’yı 42 milyon dolara alan Palmali Grup, marinanın adını değiştirip kapasitesini artırıyor. Toplam yatırımı 70 milyon dolara ulaşacak ‘Palmarina’nın yat kapasitesi 750’ye çıkarken Haziran ayında marina içinde 4 bin kişilik bir eğlence yarımadası açılacak.

Mega yatlar gelecek

Palmali Grup’un Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, faaliyet göstermeye devam eden Palmarina’nın yenilenme çalışmaları 2013 sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi. Tümay, planlarını şöyle anlattı: “Marina şu anda açık ve hizmet veriyor. Palmarina’ya 25 milyon dolar civarında bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Marinada ilk kez 70 metrelik bir teknenin kapalı bir marinaya sorunsuz giriş çıkışına olanak sağlanmış olacak. Mega yatlar için de tüm servisler sağlanıyor olacak.”

Palmarina’yı uluslararası birçok ödülün sahibi olan Emre Arolat tasarladı. Palmarina, Arolat’ın ilk marina projesi oldu. Tümay’ın verdiği bilgiye göre Palmarina’nın içinde 40-45 seçkin dünya markasının bulunduğu bir alışveriş bölümü de olacak.

Cipriani fiyat kırdı

Palmali Grup, The İstanbul EDITION Hotel’e dünyaca ünlü İtalyan restoranı Cipriani’yi getirmişti. Kerem Tümay, otelde bulunan Cipriani restoranın performansının kötü olduğu eleştirilerini şöyle yanıtladı:

“Hafta içi ve haftasonu doluluk neredeyse yüzde 100. Haftaiçi 150-200, haftasonu 150-250 kişi geliyor. Yaptığımız araştırmada fiyatımızın biraz yüksek olduğunu gördük. Bu nedenle yüzde 10-12 indirim yaptık. Bir kişi 150 liraya yemek yiyebiliyor.”

İstanbul’a ikinci otel için arazi arıyor

Palmali Grup, Türkiye’de otel yatırımına devam ediyor. Kerem Tümay, yeni hedeflerinin İstanbul’da bir otel daha açmak olduğunu söyledi. Tümay, “Şehir oteli konseptinde otel yatırımları için uygun arazi araştırmalarına devam ediyoruz. Hedefimiz İstanbul’da otel açmak. Çünkü İstanbul’da özellikle iş oteli açığının çok fazla olduğunu görebiliyoruz. The EDITION gibi Marriott’un başka bir markasıyla da anlaşabiliriz” dedi.Mansimov Yalıkavak’ta eğlence yarımadası açıyor

Marinaya ‘milyonerler kulübü’ açıyor

Kerem Tümay, yarımadanın eğlence merkezli bir yarımada olacağını vurgulayarak dünya markalarından biri olan Billionaire Club’ın (Milyonerler kulübü) burada da yer alacağını ifade etti. Özel olarak tasarlanan bir havuz, konser alanı ve çok amaçlı kullanımı olan yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli bir eğlence alanı inşa edildiğini kaydeden Tümay, “Yaz kış hizmet verecek eğlence adasının Haziran 2012’de hizmete girmesini planlıyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü eğlence mekanı Billionare Club, İtalyan işadamı Flavio Briatore tarafından İtalya’nın Sardunya Adası’nda 1998 yılında kurulmuştu. Formula 1 Renault takımının eski patronu olan Briatore’nin kulübü, bulunduğu her ülkede dünya jet sosyetesinin uğrak mekanı oluyor.

Billionare Club’ı Türkiye’ye ilk kez The İstanbul EDITION Hotel ile Palmali getirmişti. İstanbul’daki otelde bulunan Billionare Club’ın ikinci durağı Bodrum olacak. 
İlker Pehlivan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde