Maliyeti pahalı! ABD F-35'leri satamıyor!

Maliyeti pahalı! ABD F-35'leri satamıyor!

Savaş uçaklarını satamayan Pentagon, 2025 yılına kadar halen 44 milyon dolar olan F-35A'nın saatlik uçuş maliyetini 25 milyon dolara düşürme hedefi koydu.

Maliyeti pahalı! ABD F-35'leri satamıyor!
16px
24px
17.08.2019 12:20
ABONE OLgoogle

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2025 yılına kadar halen 44 milyon dolar olan F-35A'nın saatlik uçuş maliyetini 25 milyon dolara düşürme hedefi koydu.

Analistler bu hedefin çok iddialı olduğu konusunda hem fikir. Pentagon'un Maliyet ve Program Değerlendirme Ofisinin Başkanı Robert Daigle de bunun gerçekleşmesine ihtimal vermediklerini söyledi.

Washington ve Lockheed Martin, F-35A'nın birim maliyetlerinin 2020 yılından itibaren 80 milyon dolara düşeceğini savunuyor. Pentagon da uçakların işletme maliyetlerinin aşağı çekilmesi için uğraş veriyor.

Aksi durumda satışlarda zorlanılacağını belirten uzmanlar, Türkiye'nin programdan çıkarılmasıyla birlikte maliyetlerin daha da yükseleceğini belirtiyor.

Örnek olarak başta Almanya Savunma Bakanlığı'nın F-35'lere şerh koyması gösteriliyor.

Pek çok ülke, F-35'lerdeki üretim hataları ve yüksek maliyetleri nedeniyle bu uçaklara şüpheyle bakıyor.

Türkiye'nin üreteceği beşinci nesil Milli Muharip Uçağın ise hem maliyetinin çok daha düşük olacağı hem de çift motoru sayesinde geniş harekat çapıyla büyük mühimmat taşıma kapasitesine sahip olacağı değerlendiriliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde