Maliye müsteşarına bakan aracı

Maliye müsteşarına bakan aracı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı ile ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, müsteşarlara verilen araçların, bakanlara verilen araçla aynı olduğu ortaya çıktı.

Maliye müsteşarına bakan aracı
16px
24px
01.03.2015 07:00
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı ile ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, müsteşarlara verilen araçların, bakanlara verilen araçla aynı olduğu ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Maliye Bakanlığı’nda görev yapan müsteşar ve yardımcılarının kimin referansıyla bu makamlara geldiği yolundaki soru önergesinde, özellikle 2004-2014 arasında bu makamdakilere ödenen harcırahlar, lojmanlar, araçlar ve yakıt giderlerini de açıklamasını da istedi. Mehmet Şimşek verdiği bilgiye göre; Maliye Bakanlığı’nda görev yapan müsteşar ve müsteşar yardımcılarına Bakanlık 142 bin TL harcırah ödedi.

Müsteşar ile 5 yardımcısına kamu konutu tahsis edilirken, müsteşarlık makamı araçlarına ise 32 bin TL yakıt gideri ödendi. Bakan’ın verdiği bilgide Müsteşarlık makamına tahsis edilen araçların ise lüks araç sınıfına giren modeller olduğu ortaya çıktı.

Bazı bakanların tercih ettiği (Audi A6) ve fiyatları 300 bin TL’yi bulan araçların Maliye Bakanlığı müsteşarlarının emrine verildiği görüldü. Türkiye’de (Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit) ve dünyada bazı siyasi parti liderleri (Silvio Berlusconi) de bu modeli tercih ettikleri de biliniyor.

ATAMALAR USULE UYGUN

Şimşek müsteşar ve yardımcılıklarına atamaların kimin referansıyla yapıldığı sorusuna yanıtta, “Bu kadroların emeklilik, çekilme ve naklen atama gibi nedenlerle boşalması nedeniyle atamalar yapılmıştır” derken, bu kadrolarda görev yapanlara toplam 142.910,15 TL tutarında harcırah ödendiğini bildirdi.  Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde