Maliye eski öğrencilerin peşine düştü!

Maliye eski öğrencilerin peşine düştü!

Bütçe 8.5 milyar TL açık verince Maliye eski alacaklarını hatırladı

Maliye eski öğrencilerin peşine düştü!
16px
24px
29.09.2012 12:05
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanlığı, bütçenin sekiz aylık dönemde 8.5 milyar lira açık vermesi üzerine eski alacakların peşine düştü. Sadece Ankara’da 800 bin kişiye mektup göndererek borçlarını ödemelerini istedi.

YURTKUR’dan kullanılan harç ve öğrenim kredileri başta olmak üzere 15-20 yıl önce doğmuş bazı borçlar için mektup gönderildi.

Bütçe açığını kontrol altında tutmak için yoğun bir çaba içerisine giren Maliye, geçmiş yıllarda doğup da bugüne kadar tahsil edilememiş kamu alacaklarının tahsili için seferber oldu. 1 Ağustos 2012 tarihi itibarıyla 50 liradan fazla borcu bulunanlar için sadece Ankara’daki vergi daireleri tarafından 800 bin kişiye borçlarını ödemeleri çağrısıyla mektup gönderildi.

ZAMANAŞIMI İŞLEMİYOR

Veraset ve intikal vergisi borcu olduğuna dair mektup gönderilen bir mükellefe vergi dairesine gittiğinde, 17 yıl önce ödemiş olduğu öğrenim kredisi borcunun bir taksitini eksik yatırdığı bildirildi. O tarihte 50 lira olan taksit için gecikme faizleriyle birlikte çıkartılan toplam borç miktarı ise 1.250 liraya ulaştı.

Amme Alacakları Kanunu’nun 102. maddesine göre, amme alacaklarında zamanaşımı süresi beş yıl. Yani bir borç, doğduğu tarihten itibaren beş yıl içerisinde ödenmezse zamanaşımına uğruyor. Maliye ise bu süre dolmadan kişiye tebligat yapılmışsa zamanaşımının donduğunu öne sürüyor

Habertürk
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde