Maliye, İstanbul'da sosyal tesis satıyor

Maliye, İstanbul'da sosyal tesis satıyor

Maliye Bakanlığı, 2013 yılı sonuna kadar bakanlığa ait 10 sosyal tesis satışını gerçekleştirecek.

Maliye, İstanbul'da sosyal tesis satıyor
16px
24px
16.02.2013 11:08
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanlığı, 2013 yılı sonuna kadar bakanlığa ait 10 sosyal tesis satışını gerçekleştirecek. Sosyal tesis satışlarından 60 milyon liralık gelir elde edilmesi planlanıyor.
 
Bu tesisleri Maliye çalışanları yaz tatillerini geçirmek için kullanıyordu. Söz konusu tesisler, geçmiş yıllarda da satılmak istenmişti. 2011 ve 2012 yıllarında herhangi bir şekilde sosyal tesis satışından gelir elde edilemedi.

Maliye’nin satışa çıkaracağı tesisler şöyle: İstanbul (Fatih-Eminönü), İzmir (Karşıyaka), Samsun (İlkadım), Adana (Karataş), Ankara (Yenimahalle-Yuvaköy), Antalya (Muratpaşa-Güzeloba), Aydın (Didim), İstanbul (Büyükçekmece-Kamiloba), Kırklareli (Demirköy-İğneada), Kocaeli (Kandıra-Kurtyeri).
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmelerinin ardından sosyal tesislerin yanı sıra şehir merkezlerinde yer alan lojmanların da elden çıkarılması için çalışma başlatılmıştı.

Çok sayıda lojman Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilerek elden çıkarılacak. Lojmanların yerine iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, otel veya sosyal ve kültürel tesisler yapılacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de kamuya ait 236 bin 811 adet lojman bulunuyor.

Ercan Baysal/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde