Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a kınama

Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a kınama

Maliye Bakanlığı, "Taraf Gazetesi bugün Mehmet Baransu imzalı "Çocuğunuza Kadar Fişledik İtirafı" haberini sert dille kınadı

Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a kınama
16px
24px
24.08.2013 14:59
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek'in, kayıtdışı ekonomi ile mücadele söylemlerinin "Çocuğunuza Kadar Fişledik İtirafı" şeklinde bir habercilikle "tamamen hayali kurgu" ile çarpıtıldığını belirterek, "Bakanlığımızın kayıtdışılıkla mücadelede asli görevlerine ilişkin uygulamalarını fişleme ile bağdaştırmak, tam akıl tutulması yaşatacak nitelikte bir haber olup, esefle kınıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu tarz art niyetli haberlere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulundu. 
 
 Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Taraf Gazetesi bugün Mehmet Baransu imzalı bir haber ile Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in kayıtdışı ekonomi ile mücadele söylemlerini, gazetenin ilk sayfasından "Çocuğunuza Kadar Fişledik İtirafı' şeklinde zorlama ve yakışıksız bir habercilikle tamamen hayali kurgu ile çarpıtmıştır" denildi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, 2008 yılından bu yana kayıtdışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele ettiği kaydedilen açıklamada, "Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığımız, 2011-2013 Kayıt Dışı Ekonomı Ile Mücadele Eylem Planı kapsamında elektronik uygulamaların yaygınlaştırılmasına önem vermektedir. 30 yıldır tüm Dünya, elektronik uygulamaları başarı ile yürütürken, ülkemizde yeni yeni bu uygulamaları hayata geçirmeye çalışmaktadır. E- bilet, e- fatura, e- devlet, vs. Bu uygulamalardaki amaç ise mükelleflerin devletine yükümlülüklerini daha rahat yerine getirmesi ve devletimizin de hizmetlerini mükellefin ayağına götürme çabasıdır. Dolayısıyla bu uygulamalar aynı zamanda Bakanlığımıza da mükelleflerin yükümlülüklerini zamanında yerine getirip getirmemesine kontrol imkanı sağlamaktadır" denildi.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Hal böyle iken, ülke ekonomisinin daha kayıtlı hale getirilmesini sağlayan elektronik uygulamalar başta olmak üzere, bilgi işlem teknolojisindeki gelişmeleri Maliye Bakanlığı olarak uygulamaya geçirmek suretiyle ülkemizi ve Bakanlığımızı dünya uygulamalarına yaklaştırmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın kayıtdışılıkla mücadelede asli görevlerine ilişkin bu uygulamaları fişleme ile bağdaştırmak, tam akıl tutulması yaşatacak nitelikte bir haber olup, esefle kınıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu tarz art niyetli haberlere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde