Maliye Bakanı'nından israf açıklaması

Maliye Bakanı'nından israf açıklaması

Bakan Şimşek, "Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor" dedi.

Maliye Bakanı'nından israf açıklaması
16px
24px
17.04.2015 15:30
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurguladı. Şimşek, "Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçen sene bütün Türkiye'de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7'si. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil" dedi.Türkiye'nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

'İSRAF ALGISI OLUŞTURULUYOR'

"Vatandaş algısı bu değil. Vatandaş, 'şu, şu araba aldı, şu kadar para' diye bakıyor. Geçen sene bütün Türkiye'de kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7'si. Eskişehir Yolu'nda muazzam lüks kiralardan bahsediliyor. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor. Hangi çerçeveden bakarsanız bakın, kamu dengelerinde çok dramatik bir iyileşme yaşandı. Kamunun tasarruflarını koruyacağız. Mali disiplinden geri adım atmayacağız. Türkiye'de bir cari açık sorunu varken, ikiz açık sorununu kaldıramayız, buna izin vermeyeceğiz. Cari açık sarı ışıktır, o büyük bütçe açığı ile birleşirse kırmızı ışığa döner."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde