Maliki'den Türkiye'ye zeytin dalı

Maliki'den Türkiye'ye zeytin dalı

Irak Başbakanı Maliki, ''Türkiye ile ilişkilerin daha iyi olmasını istiyoruz'' dedi.

Maliki'den Türkiye'ye zeytin dalı
16px
24px
12.08.2012 22:41
ABONE OLgoogle

Irak Başbakanı Nuri Maliki, "Türkiye, Irak'taki gruplarla değil de merkezi hükümetle ilişkilerini güçlendirmek isterse, memnun oluruz. Biz bu yönde gelişecek ilişkinin güçlenmesini destekliyoruz" dedi.

"Türkiye-Irak ilişkileri, Türkiye'nin bazı gruplara yönelik tutumu nedeni ile daha önce sıkıntılı bir sürece girmişti ancak son dönemde iki ülke ilişkisi gerçekten olumlu bir gelişme kaydetti. Biz bunun bozulmasını istemiyoruz" diyen Maliki, "Merkezi hükümetler arasında yürütülen ilişkilerin güçlendirilmesinden yanayız. Bu şartla Türkiye ile eskisinden daha iyi bir ilişki içerisinde olmayı arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Bölgedeki sorunların dış müdahale ile çözülemeyeceğini belirten Maliki "Bölgenin neye gebe olduğunu söylemek zor. Belki de yeni bir Kürt devleti kurulabilir. Bu bir ihtimal. Kesin olan şey ise bölgeye yönelik dış müdahalenin bölgeye kaostan başka bir şey getirmeyeceği ve ülkelerin gelişiminin zayıflayacağı" yorumunda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde