Malaysia Airports'tan flaş Sabiha Gökçen kararı

Malaysia Airports'tan flaş Sabiha Gökçen kararı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten Malaysia Airports, İstanbul'un ikinci havalimanı üzerindeki azınlık hissesini satmayı değerlendiriyor

Malaysia Airports'tan flaş Sabiha Gökçen kararı
16px
24px
10.05.2017 15:49
ABONE OLgoogle

Bloomberg News'un konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre Malaysia Airports Holdings Berhad, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten iştirakinde azınlık hissesi satmayı değerlendiriyor.

Malezyalı şirketin yatırımcı arayışında olduğunu söyeleyen kaynaklar, şirketin kontrolünü elinde bulundurmaya devam edeceğini ifade etti. 

Malezyalılar Sabiha Gökçen'den çıkıyor mu?

Görüşmelerin gizli yürütülmesi nedeniyle isimlerinin yayınlanmasını istemeyen kaynaklar, Malaysia Airports’un muhtemel bir danışmanlık için bankalar ile de görüşme halinde olduğunu bildirdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'sunun neden istifa ettiği belli oldu! Malezyalılar...

1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad, halen beşi uluslararası olmak üzere 39 havalimanı işletmesini yürütüyor. 

Sabiha Gökçen'de zor günler

Limak Holding, Hintli altyapı şirketi GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı.

Sabiha Gökçen ihalesinin kime gideceğini bir gün önceden akrostişle duyurdular

30 Nisan 2014 tarihi itibariyle GMR Grubu'nun, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle de Limak Yatırım’ın ISG'deki hisselerini Malaysia Airports Holdings Berhad’a devretmesiyle MAHB, hisselerin tamamına sahip oldu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde