Malatya’nın yeni transferi

Malatya’nın yeni transferi

Malatyalı işadamlarının birbiriyle dayanışması bilinir.

Malatya’nın yeni transferi
16px
24px
01.11.2019 11:32
ABONE OLgoogle

Bunun en somut örneği de Malatya Girişim Grubu’dur. 33 iş insanı tarafından kurulan Malatya Girişim Grubu ilden çıkmış birçok ünlü işadamını aynı gaye etrafında toplayan bir yapı. Kurucu Başkanlığı’nı Rönesans Holding’in kurucusu Erman Ilıcak yaptı.

Grup önce Malatya Park Alışveriş Merkezi’ni inşa etti. Ardından acil bir ihtiyaç olarak görünen kongre merkezi ve global ölçekte tanınan marka bir otel yatırımı geldi.

240 milyon TL yatırımla inşa edilen otelin işletmesi için 2013’te Hilton Grubu ile anlaşılmıştı. Double Tree markası Malatya’da faaliyete geçti. Aradan geçen altı yılın sonunda Hilton Grubu ile yollar ayrılmıştı.

Malatya Girişim Grubu temmuz ayından bu yana bir çok otel zinciri ile temas halindeydi. Oteli o tarihten bu yana da kendisi işletiyordu.

Radisson Blu, Wyndham ve Marriott gibi ünlü zincirlerle temaslar kurulup görüşmeler yapılmış.

Öğrendiğimize göre, bu zincirler ile anlaşmaya varılamamış. Malatya Girişim Grubu, sonunda otel için ünlü otel zinciri Mövenpick ile anlaşmaya varmış. Malatyalılara hayırlı olsun…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde