Mahkeme, Uzel’in satışını isteyen iflas müdürünü geri çevirdi

Mahkeme, Uzel’in satışını isteyen iflas müdürünü geri çevirdi

Hazırlanan rapora göre değeri 832 milyon lira olan Uzel Makine’nin 225 milyon liraya satılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Mahkeme, Uzel’in satışını isteyen iflas müdürünü geri çevirdi
16px
24px
10.06.2016 12:50
ABONE OLgoogle
Bu kez,  ihalenin iptaline isteyen, iflas masası memurları ile, iflas müdürü karşı karşıya geldi. İflas müdürü, ‘memurların böyle bir yetkisi yok’ diyerek mahkemeye başvurdu. İcra Hukuk Mahkemesi, ‘Memurların bu davayı açması masanın menfaatine’ diyerek müdürün başvurusunu geri çevirdi.

Yüzlerce işçi ve alacaklının, satışını beklediği Uzel Makine binası ve arazisi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan icra ihalesinde, Uzel Makine 225 milyon liraya Vera Varlık A.Ş. isimli bir firmaya satıldı. 

MASAYI ZARARA UĞRATIYORLAR

Bu satışa, iflas masası memurları Av. Nalan D. Göçmen, Av. Nuray Sözer, Erkan Subaşı, itiraz etti. Yapılan itiraz başvurusunda ihalenin iptali istendi. Dava başvuru dilekçesinde,  832 milyon lira değer biçilen yerin 225 milyon liraya satılmasının masanın zararına olduğu kaydedildi.

İFLAS MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Bu başvurundan bir hafta sonra ise İstanbul 1. İflas Müdürü Ahmet Özata devreye girdi. Özata, memurların yaptığı başvurunun hukuki olmadığını öne sürdü. Özata dilekçesinde, ‘yapılan bu başvuru masanın menfaatine değil’ dedi.

320’Yİ GÖRDÜ 225’E SATTI

Müdür Özata’nın başvurusunu İstanbul 23. İcra Hukuk Mahkemesi karara bağladı. Mahkeme, Vera Varlık’ın daha önce yapılan bir ihalede, 320 milyon lira pey sürülen yere ilişkin ihaleyi düşürdüğünü hatırlattı. Mahkeme, bu ihaleden bir ay sonra bu kez ayın yerin 225 milyon liraya satıldığına işaret etti.

MAHKEME: BAŞVURU MASANIN YARARINA

Mahkeme, hazırlanan kıymet taktiri raporuna göre 832 milyon lira değer biçilen yerin 225 milyon liraya satılmasına itiraz edilmesini yerinde buldu. Mahkeme, dava açılmaması değil, dava açılması masanın menfaatine’ diyerek Özata’nın talebini geri çevirdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde