Mahkeme, FETÖ'den tutuklu iş adamını tahliye etti, mal varlığına el koydu

Mahkeme, FETÖ'den tutuklu iş adamını tahliye etti, mal varlığına el koydu

Kayseri'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında yargılanan iş adamının mal varlığına tedbiren el konulması kararlaştırıldı.

Mahkeme, FETÖ'den tutuklu iş adamını tahliye etti, mal varlığına el koydu
16px
24px
24.07.2018 12:15
ABONE OLgoogle

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan iş adamının mal varlığına tedbiren el konulması kararlaştırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık müteahhit A.D. ile avukatları hazır bulundu.

Savcı, mütalaasında, sanık A.D'nin, FETÖ'nün sohbetlerine katıldığı, örgüt elebaşının 25 Aralık 2013'teki çağrısı üzerine kendisi ve eşi adına Bank Asyaya hesap açarak yüklü miktarda para yatırdığı, şirketine ait hesapta mevduat artırımı yaptığı, KHK ile kapatılan Özel Kılıçaslan Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyesi olduğu, tanık beyanları ve FETÖ üyeleri ile ABD'ye gidip örgüt elebaşını ziyaret ettiği iddiasıyla cezalandırılması ve mal varlığına el konulmasını talep etti.

Yurt dışına iş görüşmeleri nedeniyle gittiğini öne süren sanık A.D. ise hakkındaki iddiaları reddederek tahliyesi ve beraatini istedi.

Sanık avukatları ise mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için mahkeme heyetinden süre talep etti.

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanık A.D'nin tahliyesine karar verdi.

Yine oy çokluğuyla sanığın mal varlığına tedbiren el konulmasını kararlaştıran heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde