Mahfi Eğilmez yazdı: Merkez yakında faiz artıracak...

Mahfi Eğilmez yazdı: Merkez yakında faiz artıracak...

"Yetkili siyasiler faizin indirilmesi gerektiğini açıkladıktan bir süre sonra MB faiz artırıyor. Bu konuda açıklamalar geldiğine göre MB yakında faiz artıracak demektir."

Mahfi Eğilmez yazdı: Merkez yakında faiz artıracak...
16px
24px
16.05.2018 06:55
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra’da Bloomberg TV’ye verdiği ve Bloomberg HT televizyonunda yayımlanan söyleşisinde, “Faiz oranlarına dair kararlar alınırken size danışılıyor mu? TCMB faiz oranlarında sizin görüşe başvuruyor mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.”

Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte dolar/TL 4.35’li seviyelerden 4.45’e kadar yükseldi ve tarihi zirvesini test etmişti.

Hazine eski Müsteşarı mahfi Eğilmez, konuyla ilgili ilginç bir tweet attı.  Eğilmez, "Son 2 -3 yıldaki deneyimlerden çıkardığım sonuca göre yetkili siyasiler faizin indirilmesi gerektiğini açıkladıktan bir süre sonra MB faiz artırıyor. Bu konuda açıklamalar geldiğine göre MB yakında faiz artıracak demektir." diye yazdı.. İşte o tweet..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde