Madoff mağdurlarına müjde!

Madoff mağdurlarına müjde!

65 milyar dolarlık vurgun yapan Madoff davasında yatırımcıları sevindirecek bir karar çıktı.

Madoff mağdurlarına müjde!
16px
24px
06.05.2010 05:06
ABONE OLgoogle

Saadet zinciri adı altında yüzlerce kişiyi dolandırarak 65 milyar dolarlık vurgun yapan ve kurbanları arasında Stephen Spielberg gibi ünlüler de bulunan banker Bernard Madoff’un davasında yatırımcıları sevindirecek bir karar çıktı.

Dolandırıcılıktan 150 yıla mahkûm edilen Madoff’un davasında, Ponzi oyununda (saadet zinciri) yer alan ve geçen yıl evinde ölü bulunan yatırımcı Jeffry Picower’ın servetinden 2 milyar doların mağdur yatırımcılara aktarılması kararı çıktı.

Devlet tarafından mağdur yatırımcıları temsil etmesi için görevlendirilen kişi, daha önceki mahkemede, yatırımcıların Ponzi oyununda kaybettikleri toplam paranın yarısına denk gelen 10 milyar dolara yakın bir parayı geri alabileceklerini belirtmişti.

Manhattan’da gerçekleşen mahkemenin hâkimi Burton Lifland, dava sonrasında, yatırımcıların milyarlarca doları geri alabilecekleri bir uzlaşmanın eşiğinde olduğunu belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde