“Madem temizler eski bakanlar makama geri dönsün”

“Madem temizler eski bakanlar makama geri dönsün”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi

“Madem temizler eski bakanlar makama geri dönsün”
16px
24px
19.10.2014 08:32
ABONE OLgoogle
Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinde yapılan yolsuzlukların tamamından kat kat daha fazla bir hırsızlık ortaya çıktı. Bakanlar istifa etti. Bakan çocukları gözaltına alındı. HSYK seçimlerinde etkisiyle AKP’nin yargısı tarafından yolsuzluk dosyasındaki 53 kişi Türkiye’de aklandı.
Soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Ancak para kasalarını, para kutularını nereye koyacaklar? Evden taşınan milyonlarca binlerce doları nereye koyacaklar? Telefon kayıtlarını, görüntüleri nereye koyacaklar? Bu pisliği nasıl temizleyecekler? Madem hepsi temizdi, neden 4 bakan ve banka genel müdürü neden istifa etti?

Dört eski bakan, görevlerine dönmeli. Bunlar yolsuzluğu hırsızlığı daha iyi biliyorlar ve daha iyi yapıyorlar. Gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü’nü de Merkez Bankası Başkanı yapın.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ‘Reza, ben senin önüne yatarım’ diyordu. Bu son kararla birlikte Türkiye Cumhuriyeti hukuku da Reza’nın önüne yatırılmıştır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde