Macron'dan küstah Afrin çıkışı! Başbakan'dan jet yanıt

Macron'dan küstah Afrin çıkışı! Başbakan'dan jet yanıt

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Eğer operasyon işgale dönerse ciddi bir problem oluşur" ifadelerini kullandı.

Macron'dan küstah Afrin çıkışı! Başbakan'dan jet yanıt
16px
24px
31.01.2018 13:28
ABONE OLgoogle

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Figaro'ya verdiği mülakatta Türkiye'nin Afrin operasyonunu değerlendirdi. Macron, "Eğer operasyon işgale dönerse ciddi bir problem oluşur" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği operasyonun ‘terörizme karşı’ olarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken, operasyonun işgale dönüşmemesi gerektiğini savundu.

'BİZİM İÇİN GERÇEK BİR SORUNA DÖNÜŞÜR'

Operasyonun işgale dönüşmemesi gerektiğini söyleyen Macron şu ifadeleri kullandı: " Eğer bu operasyon Türkiye sınırına yönelik potansiyel tehditlerle mücadeleden saparak bir işgal operasyonuna dönüşürse bu bizim için gerçek bir soruna dönüşür."

'MÜTTEFİKLER İLE KOORDİNASYON HALİNDE OLMALI'

Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı operasyonda 'Avrupa ülkeleri de dahil müttefikleri ile koordinasyon halinde olması gerektiğini' vurguladı

BAŞBAKAN’DAN MACRON’A SERT YANIT

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamalarına ilişkin, “Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye’nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde