Macron'dan kızdıracak sözler: Erdoğan, Libya konusunda verdiği sözleri tutmadı

Macron'dan kızdıracak sözler: Erdoğan, Libya konusunda verdiği sözleri tutmadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Libya konusunda verdiği sözleri tutmadığını ve Berlin'deki anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Macron'dan kızdıracak sözler: Erdoğan, Libya konusunda verdiği sözleri tutmadı
16px
24px
30.01.2020 09:04
ABONE OLgoogle

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bugün Paris'te düzenlediği ortak basın toplantısında, "Şu anda Türkiye'nin takındığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin konferansında vermiş olduğu sözlerle aykırılık taşıyan tavırlarından dolayı duyduğum kaygıyı dile getirmek istiyorum" dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Berlin'de geçtiğimiz haftalarda yapılan Libya Konferansı'nda 55 maddelik bir bildiri üzerinde uzlaşma sağlandı. Bildiride bundan sonra atılacak adımlar sıralanıyor ve çatışmaların sona erdirilmesi çağrısı yapılıyor. Ancak, Libya'da çatışmaların devam ettiği yönünde haberler geliyor. Erdoğan'dan Macron'a: Sarı Yelekler çıktı, hadi çöz bakalım

Sosyal medyada bugün Libya açıklarında demirlemiş Türk savaş gemilerine ait olduğu iddia edilen görüntüler yer aldı.

Macron, Libya açıklarında Türk savaş gemilerinin bulunduğunu doğrulayarak, Türkiye'yi Libya'nın egemenliğini ihlal etmek ve Avrupa ile Batı Afrika'nın güvenliğini tehlikeye atmakla suçladı.

Macron, "Suriyeli paralı askerlerle birlikte Türk savaş gemilerinin son günlerde Libya topraklarına ulaştığını görüyoruz. Bu, Berlin'de varılan anlaşmanın açık ve ciddi bir ihlalidir. Verilen sözler tutulmamıştır" dedi.

Macron, açıklamasında Libya'daki anlaşmayı ihlal etme konusunda Türkiye dışında başka herhangi bir ülkenin adını vermedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde