Macron'a '144 bin euro'luk bağış' için soruşturma

Macron'a '144 bin euro'luk bağış' için soruşturma

Paris Savcılığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü hareketinin geçen yıl aldığı 144 bin euro bağışın kaynağını bildirilmediği gerekçesiyle ön soruşturma başlattı

Macron'a '144 bin euro'luk bağış' için soruşturma
16px
24px
21.11.2018 12:25
ABONE OLgoogle

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris Savcılığı Macron'un kurucusu olduğu LREM'in geçen yıl aldığı 144 bin euro bağışın kaynağının bildirilmediği gerekçesiyle ön soruşturma başlattı.

Haberlerde, soruşturmanın 12 Kasım'da siyasi partilerin bağışlarını ve finansmanlarını kontrol eden Kampanya Hesapların ve Siyasi Partilerin Finansmanı Ulusal Komisyonunun bu durumu Paris Savcılığına bildirmesiyle açıldığı belirtildi.

Söz konusu kurumun LREM'in aldığı bağışın kaynağını tespit edemediği bildirilen haberlerde, yasal olarak siyasi bir partiye 7 bin 500 euro'dan fazla bağış yapılamadığı, bu nedenle 144 bin avronun kim ya da kimler tarafından bağışlandığının bilinmesi gerektiği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde