Maaş rekoru İMKB Başkanında

Maaş rekoru İMKB Başkanında

Şu anda bürokratlar arasında en yüksek maaşı, İMKB Başkanı alıyor. İşte maaşı..

Maaş rekoru İMKB Başkanında
16px
24px
19.07.2010 06:27
ABONE OLgoogle

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, KKTC’de bir müdürün maaşının 14 bin liraya ulaştığını açıklamasıyla gözler Türkiye’deki bürokratların maaşlarına çevrildi.

Türkiye’deki bürokratların maaşları Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşına endekslendiği için çok yüksek rakamlara ulaşamıyor. Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşı ise halen 4 bin 800 lira. Üst kurullardaki yöneticilerin maaşları, bu kriterin dışında tutulduğu için Başbakanlık Müsteşarı’nın çok üstünde maaş alan bürokratlar bulunuyor.

REKOR İMKB BAŞKANI’NDA

Şu anda bürokratlar arasında en yüksek maaşı, yaklaşık 28 bin lira ile İMKB Başkanı alıyor. İMKB Başkanı’nın dışında, ekonominin kilit kurumları arasında yer alan Merkez Bankası Başkanı yaklaşık 20 bin lira, BDDK ve TMSF gibi kurumların başkanları da yaklaşık 10 bin lira maaş alıyorlar. Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın genel müdürlerinin maaşları da 15 bin lirayı geçiyor.

SPK Başkanı ise 5 bin lira maaş alıyor. Maliye Bakanlığı, Hazine gibi amiral gemilerindeki maaşlar ise Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşını geçemiyor. Fakat bu kurumlardaki üst düzey bürokratların aynı zamanda birer yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. Söz konusu kurullardan da 2 bin liraya kadar ek gelir elde ediliyor. 

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde