MYK toplantısında Erdoğan-Yazıcı gerilimi

MYK toplantısında Erdoğan-Yazıcı gerilimi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı arasında Ekrem İmamoğlu gerginliği yaşandı.

MYK toplantısında Erdoğan-Yazıcı gerilimi
16px
24px
27.06.2019 09:42
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin İstanbul seçiminde aldığı ağır yenilginin ardından, dün yapılan AKP MYK toplantısına ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı paylaştı.

Selvi yazısında AKP MYK yaşananlarla ilgili, “Cumhurbaşkanı bir ara Ordu Havalimanı’nda yaşanan VİP olayına değinmiş. Seçim kampanyası sırasında da bu konu üzerinde durmuş ‘Yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu’nun) önünü kesebilir’ demişti. 

Erdoğan benzer değerlendirmeyi MYK’da yapıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise ‘Bu söylediğiniz hukuken doğru değil. Suçlu bulunsa dahi belediye başkanı görevden alınamaz, en fazla kınama cezası verilir’ diye itiraz ediyor. Bunun üzerine Erdoğan ile Yazıcı arasında bir gerginlik yaşanıyor” diye yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde