MÜSİAD mesajı anladı: Asgari ücret artmasın

MÜSİAD mesajı anladı: Asgari ücret artmasın

Başbakan, TÜSİAD’a “Asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılmasına neden karşı çıkmıyorsunuz?” diye sordu. Ses MÜSİAD’tan geldi. AKP’ye yakın dernek, gazetelere ilan verdi.

MÜSİAD mesajı anladı: Asgari ücret artmasın
16px
24px
01.06.2015 08:13
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’nin asgari ücreti 1500 liraya çıkarma vaadine ilişkin olarak TÜSİAD’a yaptığı çağrıya Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) cevap geldi. AKP’ye yakınlığıyla bilinen MUSİAD, dün, hükümete yakın gazetelere tam sayfa ilan vererek asgari ücretin yükseltilmesine karşı çıktı.  

TUSİAD “Yorum yapmıyoruz” 

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP İl Başkanları toplantısında TÜSİAD’a seslenerek , “Asgari ücret 1500 lira olursa kaç işyeri kapanır?” dedi. TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç ise Başbakana seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.  

Asgari ücretİ AKP’li patronlar veriyor

Ancak Davutoğlu’nun asgari ücret artışına karşı çıkmalarını istediği TUSİAD’a bağlı firmaların zaten çalışanlarına 2-3 kat ücret verdiği ortaya çıktı. Meydan Gazetesi yazarı Oğuz Karamuk, köşesine taşıdığı rakamlarda Türkiye’nin en yüksek ücret veren sektörlerini ortaya koydu.

Havayolu taşımacılığı, rafineri, bankacılık, tütün ürünleri imalatı, ilaç ve otomotiv gibi sektörlerde ortalama günlük ücret düzeyi asgari ücretin 2-3 katı arasında değişiyor. Bu firmaların hemen hepsi ise TUSİAD üyesi. Buna karşın Türkiye’de asgari ücret düzeyindeki maaşlar tarım, tekstil, gıda, mobilya, kara taşımacılığı, inşaat ve market-perakendecilik sektörlerinde veriliyor. Bu sektörlerdeki firmalar ise ağırlıklı olarak MUSİAD’a üye şirketler olarak göze çarpıyor. 

GAZETEDE TAM SAYFA “ASGARİ ÜCRET ARTMASIN” İLANI

Geçtiğimiz her dönemde AKP Hükümetine desteğini gizlemeyen, hükümete yakın iş adamlarının oluşturduğu MÜSİAD, dün ‘havuz medyası’ olarak bilinen, hükümete yakın gazetelere tam sayfa ilan verdi.

Seçimlere bir hafta kala yayımlanan bildiride, partilerin vaatlerinden çeşitli örnekler verilerek, “Türkiye daha gerçekçi vaatleri hak ediyor” denildi.

“Türkiye gerçekçi hedefleri hak ediyor” başlıklı bildiride, “Bizler iş dünyası temsilcileri olarak istikrarın sürmesini istiyoruz” ifadesi kullanıldı.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde