MÜSİAD’da peynirci-demirci başkanlık yarışını kim kazandı?

MÜSİAD’da peynirci-demirci başkanlık yarışını kim kazandı?

MÜSİAD'da peynir kralı Abdurrahman Kaan ve demir çelik sanayiindeki muazzam üretim gücüyle Fuat Tosyalı arasındaki başkanlık yarışını peynirci kazandı

MÜSİAD’da peynirci-demirci başkanlık yarışını kim kazandı?
16px
24px
16.05.2017 04:52
ABONE OLgoogle

MÜSİAD, bayrak değişimine hazırlanıyor. 3 Haziran’daki genel kurul öncesinde yapılan temayül yoklamalarında MÜSİAD Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan’ın adı öne çıktı. Nail Olpak’ın görevini Kaan’a devretmesi bekleniyor

11 bin üyesiyle, 60 bin işletmeyi temsil eden iş dünyasının önde gelen kuruluşlarından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 3 Haziran'da yeni başkanını belirlemek için genel kurul yapacak.

MÜSİAD Başkanı peynirci mi olacak, demirci mi?

MÜSİAD’da başkan olmak isteyen iki güçlü isim vardı. Bu isimler, 600 milyon liralık cirosuyla ülkemizin peynir kralı Abdurrahman Kaan ve demir çelik sanayiindeki muazzam üretim gücüyle Fuat Tosyalı. Kulislerde, temayül yoklamalarında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan'ın adının öne çıktığı belirtiliyor.

TEK ADAY GİRECEK

Edinilen bilgilere göre, Kaan genel kurulda tek aday olarak seçime girecek. Nisan 2012'den bu yana MÜSİAD'ın başkanlığı görevini üstlenen Nail Olpak'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 3 Haziran'daki 24'üncü Olağan Genel Kurul'da koltuğunu Abdurrahman Kaan'a teslim edeceği belirtiliyor. Abdurrahman Kaan'ın KOBİ'lerin inovasyon yaparak büyümesi yönünde çalışmalar yaptığı biliniyor.

MÜSİAD Başkanı, neden yeni başkan adayını açıklamıyor?

Bu nedenle de yeni dönemde Türkiye ekonomisinin yüzde 90'ını oluşturan KOBİ'ler konusunda MÜSİAD'ın daha fazla çalışma yapacağı vurgulanıyor. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan, daha önce yaptığı açıklamada, "Biz aile olarak MÜSİAD kurucularındanız. Ben de 2002'de derneğe katıldım. 2006-2009 yılları arasında gıda tarım sektör kurul başkanlığı yaptım" demişti. Kaan, şöyle konuşmuştu:

"2009'dan sonra yönetim kurulu üyesi olarak sektör kurullarında sorumlu başkan yardımcılığı, bütçe mali işler başkanlığı yaptım. Dört yıl da teşkilatlanmadan sorumlu olarak çalıştım. Şu anda genel başkan yardımcısıyım. Teşkilatlanmadan sorumluyken, yol haritası çizdik ve ana omurgayı oluşturduk. Türkiye'de 86 noktada MÜSİAD bulunuyor. Yurtdışında 66 ülkede 171 noktaya ulaştık. Bunun yanı sıra Washington ve Pekin'de lobicilik mahiyetinde ofisimiz var. Dünyada yaygınlaşarak hem ticari ilişkileri hem lobiciliği de geliştirmeye çalışıyoruz."

TEKNOLOJİYE YATIRIMI SEVİYOR

1979'da bir aile şirketi olarak kurulan Kaanlar Gıda, bugün Türkiye'nin önde gelen firmaları arasına girdi. Tekirdağ ve Çanakkale'de peynir, Manisa ve Bursa'da zeytin tesisleri olan şirketin yıllık cirosu 600 milyon lirayı aştı. Kaanlar Gıda Sanayi, süt sektörüne imalatçı olarak 1984'te girdi. 1995'te de zeytinciliğe adım atarak, Gemlik'te bir işletme kurdu. Grup, süt sektöründe Türkiye'de ilk sıralarda. Zeytinde ise ilk üçte. Abdurrahman Kaan, önceki açıklamalarında şirketiyle ilgili de şu bilgileri vermişti: "Türkiye'de proje bazlı üretim yapan, Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikleri ortaya koyan bir şirketiz. Mesela peyniri ambalaja ilk biz giydirdik. 1995'te BİM barkotlu ve standart gramaj mal istiyordu. Türkiye'de yoktu. 'Ben yaparım' dedim. 33 ürünü 6 ayda çıkardık. Zeytini de 1997'de ambalaja koyan ilk biziz. Grubumuzun cirosu 600 milyon TL. Yıllık 30 bin ton peynir, 20 bin ton da zeytin üretimimiz var. Yeni teknoloji yatırımlarımız da var. Tonaj arttıkça sıfır hatalı ürün üretme hedefimiz vardı. Bunun için tesis kurduk, el değmeden geleneksel Türk beyaz peyniri üretim teknolojisini geliştirdik. Bu Türk peynirinde bir ilk oldu."

İbrahim Acar/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde