MSB davayı kazanırsa vatandaş da kazanacak

MSB davayı kazanırsa vatandaş da kazanacak

Savunma Bakanlığı da elektrikteki 'kayıp-kaçak' tahsilatının peşine düştü

MSB davayı kazanırsa vatandaş da kazanacak
16px
24px
20.11.2012 05:55
ABONE OLgoogle

Milyonlarca abonenin beklediği kayıp-kaçak tahsilatının peşine Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) düştü. MSB, Danıştay 13'üncü Dairesi'nde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören kararının iptali istemiyle dava açtı.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Danıştay, kararı iptal ederse, elektrik faturalarına kayıp-kaçak yansıtılmayacak. Enerji sektörü uzmanlarına göre, bu durumda 100 TL'lik bir fatura, ortalama 10 TL düzeyinde hafifleyecek.

UYGULAMANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

Elektrikte, kayıp-kaçak uygulaması milyonlarca abonenin ardından askerlerin de taraf olduğu bir davayla genişleyerek, yeni bir boyut kazandı. Milli Savunma Bakanlığı, bir 'ilk'e imza atarak, tüketici derneklerinin büyük savaşım verdiği elektrikteki kayıp-kaçak uygulamasının yönünü belirleyecek nitelikte önemli bir dava açtı.

HABERTÜRK'ün aldığı bilgiye göre MSB, Danıştay 13'üncü Dairesi'nde bir süre önce açtığı davada, EPDK'nın kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören '28 Ekim 2010 tarihli 2999 sayılı kararı'nın yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

Hukukçulara göre Danıştay 13. Daire'den çıkacak karar, büyük tartışmalara yol açan kayıp-kaçakla ilgili uygulamanın geleceğini de belirleyecek. Hukukçular, davayla ilgili şunları söyledi: "Danıştay'ın önünde iki seçenek var. Birincisi, davayı reddedebilir. O zaman uygulama aynen devam eder. İkincisi, EPDK kararını iptal eder ve kayıp-kaçakla ilgili de kritik bir vurgu yapar. Bu bedelin, faturalara yansıtılmasını hukuka uygun bulmaz. Bu karar sonrasında kayıp-kaçak, enerjinin bir maliyeti olmaktan çıkar."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde