MNG Holding işçileri Suudi Arabistan'da ayaklandı

MNG Holding işçileri Suudi Arabistan'da ayaklandı

Suudi Arabistan’taki işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve kötü çalışma koşulları nedeniyle greve başladılar.

MNG Holding işçileri Suudi Arabistan'da ayaklandı
16px
24px
05.03.2018 18:14
ABONE OLgoogle

MNG Holding’e bağlı Mapa İnşaatın Suudi Arabistan’taki işçileri, 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve kötü çalışma koşulları nedeniyle greve başladılar.

Mapa İnşaat Suudi Arabistan’da “Cidde Konut Projesi”ni üstlenmişti. Mapa İnşaatın bağlı olduğu MNG Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ise; Mehmet Nazif Günal. 2014 yılında gündeme gelen FETÖ lideri Fethullah Gülen’in konuşma kayıtlarında Mehmet Nazif Günal’in da adı geçmişti.

Greve çıkan işçilerle ilgili İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da açıklama yaptı. Greve çıkan işçilerin yaptığı açıklama şöyle:

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

“Bizler MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Bizler memleketimizi, ailelerimizi geride bırakıp Suudi Arabistan’da insanlık onuruna yakışmayan şartlarda şantiyede çalışıyoruz. Suudi Arabistan’da insanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde bizler güneşin alnında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. En temel haklarımız patronlar tarafından sömürülüyor. Bunca problem yetmezmiş gibi ücretlerimiz 4 aydır ödenmiyor.

Bizler artık bu kölelik koşullarını tersine çevirmek için bugün öğle saatlerinden itibaren iş bırakma eylemine başladık. Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde