MİT uyardı: Kadınlardan uzak durun

MİT uyardı: Kadınlardan uzak durun

Türkiye, fuhuş çetesi, şantaj ve casusluk operasyonlarıyla sarsılıyor. Aselsan'daki kuşkulu intiharların esrarı da çözülmüş değil.

MİT uyardı: Kadınlardan uzak durun
16px
24px
30.10.2010 14:08
ABONE OLgoogle

Bu gelişmeler Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) harekete geçirdi. Bugün gazetesinin haberine göre; İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı yabancı devletlerin Türkiye'deki istihbarat faaliyetlerini engellemek için stratejik öneme sahip kamu kurumlar ile bazı özel kuruluşlarda kritik görevleri olan personele 'Pasif karşı koyma' eğitimi verdi.

YABANCI KADINLARA DİKKAT!

MİT görevlileri, yabancı servislerin sadece devletlerin siyasi sırlarını değil ticari sırlarını da ele geçirmeye çalıştığını vurguladı. Özellikle yabancı ülkelerin büyükelçiliklerinde çalışan kişilere karşı dikkatli olunması istendi. 'Yabancı uyruklu kadınlardan uzak durulması'nın şart olduğu kaydedildi. Yabancı kadınların ajan olarak kullanılmasının sık başvurulan bir yöntem olduğu hatırlatıldı.

BLACKBERRY KULLANMAYIN

İstihbarat görevlileri, modern fotokopi makinelerinin hard diskli olduğu için kopyalanan belgeleri hafızasında sakladığını dile getirdi. Bu sebeple önemli belgelerin kurum dışında fotokopisinin çekilmemesi talep edildi. "Hiç kimseden cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi hediyeleri kabul etmeyin" diyen istihbaratçılar, BlackBerry'e özellikle dikkat çekti. Dünyada bir çok ülkede önemli kurumların çalışanlarının BlackBerry kullanmadığı ileri sürüldü.

'BÖCEK'LER ANLATILDI

MİT görevlileri, ortam dinlemesi üzerinde özellikle durdu. Gerçek operasyonlarda çekilen görüntüler izletildi. Dinlemeye imkan sağlayan 'Böcek'ler ve bunların nerelere yerleştirilebilecekleri gösterildi. Uzaktan dinleme aletleri tek tek tanıtıldı. MİT'in dinleme konusunda asıl tehlike olarak gösterdiği cihazlar ise cep telefonları oldu. Cep telefonlarının SMS ile gönderilen basit bir programla vericiye dönüştüğü anlatıldı. Cepten yapılan ortam dinlemesi uygulamalı olarak gösterildi. Görevliler, telefonun kapalı olmasının dinlemeye engel olmadığının altını çizdi.

TSK MUAF TUTULDU

Casusluk operasyonunda askerlerin fazla olması dikkat çekmişti. Ancak MİT'in Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Aselsan, Havelsan, TAI, BOTAŞ ve TPAO gibi önemli kurumlara verdiği eğitimden TSK muaf tutuldu. Gerekçe olarak Genelkurmay bünyesinde istihbarat başkanlığı ve istihbarata karşı koyma biriminin olması gösterildi.

OTELLERDE STRATEJİK TOPLANTI YAPMAYIN

*Dizüstü bilgisayar, USB bellek ve taşınabilir hard disk gibi eşyaları kargoya vermeyin.

*Bilgisayarların tamir için gönderildiği servisleri iyi seçin.

*Stratejik toplantıları otellerde yapmayın.

*Cep telefonu ve dizüstü bilgisayarı hediye olarak almayın.

*Fotokopi makineleri kopyalanan belgeleri hafızasında saklıyor. Tamirciye dikkat!

*Cep telefonları basit bir programla vericiye dönüşebilir.

*Telefonun kapalı olması dinlemeye engel değil.

MERKEL VE CLİNTON ÖRNEĞİ

MİT görevlileri, brifinglerde uluslar arası casusluk faaliyetlerinden örnekler verdi. Almanya Başbakanı Angele Merkel'in dizüstü bilgisayarına kapalıyken girilerek, bazı bilgilerin alındığı ifade edildi. ABD eski Başkanı Bill Clinton'un 6 milyar dolarlık yolcu uçağı alımı yapan bir körfez ülkesini Amerikan Boeing için nasıl ikna ettiği de anlatıldı. Buna göre bu ülkenin prensi CIA tarafından takip edildi. Prens Avrupalı Airbus'tan rüşvet alırken kameraya kaydedildi. Görüntüler Clinton tarafından o ülkenin kralına gönderildi. Bu operasyon sebebiyle ihaleyi Boeing kazandı.  
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde