MIT’den ücretsiz danışmanlık alan Türk

MIT’den ücretsiz danışmanlık alan Türk

MIT Sloan’ın Türkiye’deki gelecek vaat eden iki şirketi danışmanlık vermek üzere seçtiğini öğrendik

MIT’den ücretsiz danışmanlık alan Türk
16px
24px
04.02.2011 16:29
ABONE OLgoogle

MIT (Massachusetts Institute of Technology) Sloan School of Management dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından... Bu okuldan eğitim almak kadar danışmanlık almak da çok özel. Hele danışmanlık ücretsiz olunca daha da özel oluyor. MIT Sloan’ın Türkiye’deki gelecek vaat eden iki şirketi danışmanlık vermek üzere seçtiğini öğrendik. Bunlar Dükkan Burger ile Inveon Kurumsal Yazılım Çözümleri...

Dükkan Burger’de ne tür sonuçlar alındığını bilmiyoruz ama yazılım şirketi Inveon’da sona yaklaşılmış. Öğrendiğimize göre MIT Sloan School’un dört kişilik ekibi, Inveon’u incelemek üzere ocak ayının başında Türkiye’ye gelmiş. Çalışmalarını geçen hafta sonunda tamamlayan ekip, şirketi check-up’tan geçirmiş. Inveon’un önde gelen müşterileriyle görüşüp 3 yıllık bir stratejik büyüme planı hazırlamışlar.

Inveon, 2006’da Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu iki genç tarafından kurulmuş bir yazılım şirketi. Yosif Kastro ve Sencer Berrak’ın kurduğu şirkete, 2008’de perakende sektörünün önde gelen danışmanlarından Avi Alkaş’ın oğlu Emir Alkaş da ortak olmuştu. Özellikle ilaç şirketlerine yönelik geliştirdiği yazılım çözümleriyle dikkat çeken Inveon’da 25 kişilik ekip çalışıyor. Şirket, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 185 şirkete yazılım programı satmış. Geçen hafta görüştüğümüz Yosif Kastro, MIT’nin kendilerini bir tavsiye üzerine seçtiğini söylüyor ve bu danışmanlığın onları geliştireceğine inanıyor. MIT Sloan’un daha çok Türk şirketine danışmanlık vermek için araştırmalarını sürdürdüğünü de belirtelim.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde