MİT Müsteşarı Hakan Fidan nereye gönderiliyor?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan nereye gönderiliyor?

Gitti gidecek diye konuşula MİT Müsteşarı Hakan Fidan. “Bu sefer tamam” deniyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan nereye gönderiliyor?
16px
24px
01.06.2016 08:23
ABONE OLgoogle
Büyükelçiler kararnamesi uzun süredir bekliyordu. Zamanı gelmiş hatta geçmişti ama şimdi daha çok önemseniyor. Sebebi belli... Danışmanlıktan bakanlığa oradan başbakanlığa uzun süre Dışişleri’ne yön vermiş Ahmet Davutoğlu’nun izlerini silmek.

Ülkeyi çektiği bataklığı (başta Suriye) silmek mümkün olmasa da en azından “çalıştığı” isimleri değiştirmek.

Zaten diplomasidış politika hezimetini sadece Davutoğlu’na yıkmak haksızlık olur. Bu bir Erdoğan-Davutoğlu işbirliğidir. Artık her alanda olduğu gibi dış politikada da yalnız yürümek isteyen Erdoğan, burada bir “temizlik” hareketi için son hazırlıkları yaptırdı.

İki ismin yurtdışı görevi kesin gibi.

Biri Feridun Sinirlioğlu. Davutoğlu gibi Alman Liseli. Şu andaki bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile yıldızı hiç barışmadı. Gideceği yer ABD. Ama Washington (büyükelçilik) değil New York (BM Temsilciliği) diye konuşuluyor. Atama Erdoğan, “Bu İsrail ile mesele çözülsün, öyle gitsin” dediği için bekliyor.

Diğer isim ne zamandır gitti gidecek diye konuşulan MİT Müsteşarı Hakan Fidan. “Bu sefer tamam” deniyor.

Davutoğlu ile birlikte siyasete girme deneyimi Erdoğan’dan dönen, başta Suriye “eli” içeriden çok dışarıda olan bir istihbaratçı o. Kendisi için konuşulan yer ise Japonya, Tokyo...

Bakalım içeriden dışarıya değişim ne şekilde olacak?
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde