MHP'nin 'şah mat' planı

MHP'nin 'şah mat' planı

MHP, Süleyman Şah operasyonunu seçim meydanlarına taşıyıp AKP’ye kayan tabana ‘geri dön’ mesajı verilecek.

MHP'nin 'şah mat' planı
16px
24px
26.02.2015 07:25
ABONE OLgoogle
MHP, Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk toprak kaybı olarak nitelendirdiği Süleyman Şah operasyonunu seçim meydanlarına taşıyacak. Meydanlarda “Çözüm süreci” ve “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu”nu yoğun olarak kullanan MHP’nin, Süleyman Şah gündemi ile AKP’ye kayan tabanına geri dön çağrısı yapacağı belirtiliyor.

7 Haziran 2015 genel seçimlerine 3 ay kala MHP’de de seçim stratejilerine yönelik hareketlilik sürüyor. Parti, daha önce, “AKP-HDP-PKK ittifakı” olarak nitelendirdiği çözüm sürecini seçim meydanlarında ve il teşkilatlarının toplantılarında halka anlatma kararı almıştı. İl ve ilçe teşkilatlarında gerçekleştirilen kongrelerde de çözüm sürecine vurgu yapılmış ve “ortasından ok geçen kırık kalp” logosu kullanılmıştı.

Çözüm sürecine ilişkin özellikle “AKP’nin PKK’yle işbirliği yaptığı” vurgusunun kullanılacağı konuşulurken MHP’nin bu söyleme Süleyman Şah operasyonunu da ekleyeceği belirtiliyor.

Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez toprak kaybı olarak nitelendirilen Süleyman Şah operasyonu sırasında, Türk askerlerinin bölgeye “PKK’nin desteğiyle ulaştığı” üzerinde duran MHP’nin, çözüm sürecinde dile getirilen “AKP-HDP-PKK işbirliği” tezini doğruladığına yönelik söylemlerin de mitinglerde yer alacağı belirtiliyor.

IŞİD vurgusu da yapılacak

Partinin operasyona ilişkin mitinglere taşıyacağı bir diğer söylemin de Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun IŞİD tehdidi nedeniyle boşaltılmış olması. Meydanlarda, “Hükümet IŞİD’den kaçarken PKK ve PYD’nin hâkimiyetine sığınıyor” vurgusunun da yapılacağı belirtildi.

MHP’nin operasyon üzerinden özellikle “vatan toprağı” vurgusu yapacağının da altı çizilirken Süleyman Şah olayına meydanlarda özellikle yer verilmesinin daha önceki seçimlerde AKP’ye kayan MHP tabanını geri döndürmeye dönük bir hamle olduğu da konuşuluyor.

Özel talimatla açıklama yapıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Süleyman Şah operasyonuna yönelik “Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın?” sözleriyle devletin zirvesinde başlayan tartışmaya MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da katıldı.

Yalçın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in “suçluluk psikolojisiyle ve Erdoğan’dan aldığı talimatla” açıklama yaptığını söyledi. Yalçın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da şöyle seslendi: “Sen bir siyasi partinin genel başkanı değilsin. Kaçak Saray’ının odalarını ‘ikna odalarına’ mı çevirdin? Bırak da biraz Davutoğlu, Başbakanlık’tan muradını alsın! Bölücü terör örgütüyle al gülüm ver gülüm ilişkisi içindeki sen ve emrindeki Genelkurmay Başkanı, asıl siz Devlet Bahçeli’nin ve mensuplarımızın kesip attığı kör tırnak bile olamazsınız.”
Selda Güneysu/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde