MHP'nin 2 numarasının A Haber'e söyledikleri tartışma yarattı: Tek adamlık rejimi

MHP'nin 2 numarasının A Haber'e söyledikleri tartışma yarattı: Tek adamlık rejimi

A Haber'deki programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da telefonla katıldı. Yıldırım’ın sözleri sosyal medyada tartışma yarattı.

MHP'nin 2 numarasının A Haber'e söyledikleri tartışma yarattı: Tek adamlık rejimi
16px
24px
18.04.2019 13:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’taki seçimlerden 17 gün sonra mazbatasını aldı ve görevine başladı.

Hükümete yakın A Haber ise İmamoğlu’nun mazbata almasını “İl Seçim Kurulu’ndan tepki çeken karar” diye izleyenlerine duyurdu.

Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da telefonla katıldı. Yıldırım’ın sözleri sosyal medyada tartışma yarattı.

“DEMOKRASİYE GEÇECEĞİZ, TEK ADAMLIK REJİMİNİ YIKACAĞIZ DİYE İDDİA EDEN…”

Yıldırım’ın tartışma yaratan sözleri şöyle:

“Çözümün yeri sandıktır, sokak değildir. Sokak sinyalleri alıyoruz. Çünkü CHP’nin belediye alıp da hizmet etme değil, demokrasiye geçeceğiz, tek adamlık rejimini yıkacağız diye iddia eden bir genel başkanları var ve hedef budur. Ve dolayısıyla bu olur mu olur. Bunlar yapmaya çalışırlar mı yapmaya çalışırlar. Bunlara da müsaade etmemek gerekir.” 

Yıldırım’ın CHP’nin tek adamlık rejimini yıkmaya çalıştığını belirtip “Bunlara müsaade etmemek gerekir” demesi eleştirilere neden oldu.

“KİTLELERİN AKLI OLMAZ”

MHP’li Yıldırım söz konusu programda şunları söyledi:

“Efendim öncelikle ben sizi 16 Nisan'a götüreyim. Bugüne değil. 16 Nisan referandumunun arkasından CHP’nin sayın Genel Başkanının bir açıklaması vardı birkaç kez tekrarlamıştı. O da şuydu 19 büyükşehirde hayır ailesi olarak birinci çıktık 19 büyükşehri alacağız 19 büyükşehri aldıktan sonra demokrasiye geçeceğiz ve tek adamlık rejimini yıkacağız.

Burada CHP’nin amacı Ankara'da seçim alıp Ankara halkına hizmet İstanbul'da seçim alıp İstanbul’a metro yapmak İstanbul halkına hizmet etmek değildir. Kılıçdaroğlu'nun nihai hedefi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Cumhurbaşkanıdır. Bunu defalarca deklere etmiştir açıklamıştır. CHP’nin hedefi budur.

Yani bunun için gereği neyse de bunu yapacaklardır. Sokakları karıştırmaya yeltenecekler midir? Olacaktır. Bu mesajları alıyor muyuz? Cumhuriyet Halk Partili yetkililerden maalesef bu mesajları alıyoruz. CHP’nin mazbatayı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da bu mesajları alıyoruz.   

Statlarda siz mazbatayı verin diye bağırtıyorsanız kitlelere bir mesaj veriyorsunuzdur. Kitlelerin aklı olmaz. Kitle psikolojisi vardır. Kitle psikolojisi de tehlikeli bir şeydir. Dolayısıyla bunlar mesaj vermektedir.

Şimdi Ortadoğu'ya baktığımızda Sudan, Libya, Cezayir, Suriye, Irak her yer karışık. Bir karışık olmayan Türkiye var.  Bu sinyalleri de alıyoruz biz. Sokak sinyallerini alıyoruz. Biz sokak yerine sandık sinyali veriyoruz.

Çözümün yeri sandıktır, sokak değildir. Sokak sinyalleri alıyoruz. Çünkü CHP’nin belediye alıp da hizmet etme değil, demokrasiye geçeceğiz, tek adamlık rejimini yıkacağız diye iddia eden bir genel başkanları var ve hedef budur. Ve dolayısıyla bu olur mu olur. Bunlar yapmaya çalışırlar mı yapmaya çalışırlar. Bunlara da müsaade etmemek gerekir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde