MHP'li Belediye Başkanı kovuldu

MHP'li Belediye Başkanı kovuldu

Çorum'un Sungurlu İlçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, partisi MHP'den ihraç edildi.

MHP'li Belediye Başkanı kovuldu
16px
24px
08.12.2017 15:53
ABONE OLgoogle

Çorum'un Sungurlu İlçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, partisi MHP'den ihraç edildi. Şahiner, “Bahçeli dahil hiçbirine hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Yaptığı zehir zemberek açıklama ile MHP genel merkezini eleştiren Şahiner,“MHP'den ihraç edildiğimi dün ulaşan tebliğ ile öğrenmiş bulunuyorum. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç edemezler. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum. Şehit kanlarının vebali hepsinin boynuna! Bundan önce olduğu gibi bundan sonra ki süreçte dava arkadaşlarımla birlikte ortak bir karar alıp, onu uygulayacağız” dedi.

Abdulkadir Şahiner, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ı ve Sinan Oğan'ı daha önce Sungurlu Belediyesinde davul zurna ile karşıladığı için 25 Eylül tarihinde ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilmiş, 16 Ekim tarihinde toplanan Çorum İl Başkanlığı Disiplin kurulunun yaptığı gizli oylama ile partiden ihraç edilmişti.

Şahiner'in açıklaması şöyle;

"Çok kıymetli dava arkadaşlarım ve Sungurlulular MHP'den ihraç edildiğimi dün ulaşan tebliğ ile öğrenmiş bulunuyorum. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç edemezler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra ki süreçte dava arkadaşlarımla birlikte ortak bir karar alıp, onu uygulayacağız. Şehit kanlarının vebali hepsinin boynuna! Hayatım boyunca içinde bulunmaktan onur duyduğum ve görev aldığım, her kademesinde mücadelesini verdiğim partimin, ülkemin geleceği ile ilgili verilen kritik kararlar noktasında takındığı tutum, şahsımı ve benim gibi düşünen birçok ülke sevdalısını endişeye düşürmüş ve ülkemizin geleceğine yönelik hayal kırıklığına uğratmıştır. Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri, hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç, partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır. Tüm bu gelişmelerle birlikte şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum.

 Seçilmiş bulunduğum 2014 yılı yerel seçimlerinden bugüne, bir muhalefet partisi Belediye Başkanı olarak hizmetle geçirmiş olduğum üç buçuk yıl boyunca tüm engellemelere karşı Sungurlular ve partimin kadirşinas Sungurlu halkından başka hiçbir kimseden destek görmeden çalışmalarıma devam etmekteyim. 2014 yılında Belediye Başkanı adayı olarak partim adına halkıma verdiğim tüm sözlerimizi yerine getirmek için üstün gayret sarf ettim. Üç buçuk yıl içerisinde Sungurlu ve Sungurlular için hiçbir siyasi erkten, hiçbir destek görmeden aksine akla hayale sığmayacak engellemelere rağmen gerçekleştirdiğimiz icraatlar ile yerel yönetimlerin siyasi partilerden bağımsız olarak da başarılı olabileceğini kanıtladığımıza inanıyorum. Bu düşünce ile halihazırda özgür siyaset ortamının tamamen ortadan kalktığı, ideallerin ve ilkelerin hiçe sayıldığı, milliyetçilik başta olmak üzere ülkemizin temel dinamiklerinin ancak tabelalara hapsedildiği bir siyasi parti üyeliğinin de, karşısında sorumlu olduğum halkım adına bir yarar sağlamayacağı düşüncesindeyim. Bizler siyaseti, kişisel menfaatleri için değil aksine idealleri ve hizmet ettikleri halkın gelişmesi için yapanlardanız. Bu inançla sonuç olarak Sungurlulardan aldığımız güç ve destekle yapılan hizmetleri her geçen gün daha da artıracağımızı, Sungurlu'nun yaşanabilir bir ilçe olması noktasında tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde