MHP'de kaset skandalı 2 ünlü ismi yerinden etti

MHP'de kaset skandalı 2 ünlü ismi yerinden etti

MHP'de internete düşen görüntülerle isimleri gündeme gelen iki genel başkan yardımcısının görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

MHP'de kaset skandalı 2 ünlü ismi yerinden etti
16px
24px
27.04.2011 23:48
ABONE OLgoogle

MHP'de internete düşen görüntülerle isimleri gündeme gelen iki genel başkan yardımcısının görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Ortaya çıkan kaset iddialarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı yla görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. Yıldırım'ın Adana milletvekili adaylığından, Çobanoğlu'nun ise Kırşehir milletvekili adaylığından çekildikleri de belirtildi. 

Partililer, istifa eden Çobanoğlu'na saldırdı
  
Hakkında Kaset iddiası nedeniyle MHP'de Genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa eden Metin Çobanoğlu'nun aracı partili olduğu öne sürülen bir grubun taşlı saldırısına uğradı.  
 
Kaset skandalının ardından görevinden istifa eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu parti genel merkezinde saldırıya uğradı. Dilekçesini sunmak ve eşyalarını toplamak için aracıyla MHP Genel Merkez binasına gelen Çobanoğlu'na dışarıdaki bir grup partilinin 'İsmimizi lekeledin' diyerek sözlü tacizde bulunduğu öğrenildi. Grup, bununla da yetinmeyerek Metin Çobanoğlu'nun aracına saldırdı. Aracın lastiklerinin yanısıra camları ve içerisinde de maddi hasar oluştu. Çobanoğlu'nun, otomobilini Mevlana Bulvarı üzerinde bıraktığı belirlendi. Araç, Çobanoğlu'nun şoförü ve yardımcıları eşliğinde çekici aracılığıyla bölgeden çekildi.

Bahçeli: Kaset olayını soruşturacağız
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Baş kan Yardımcılığı görevinden istifa eden Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'na ait olduğu iddia edilen görüntülerin "uygunsuz" olduğunu ifade ederek, "Bu olay ayrıca partimiz içerisinde soruşturulacaktır" dedi.

Bahçeli, Düzce'nin Akçakoca'da ilçesinde katıldığı bir yemeğ in ardından gazetecilerin soru üzerine, "İnternette yayınlanan görüntüler uygunsuz. Bu görüntülerin yayınlanmasının ardından derhal talimatımı vererek partideki görevlerinden ve Milletvekili adaylıklarından istifalarını istedim. Bu olay ayrıca partimiz içerisinde soruşturulacaktır" dedi.

Halkın nasıl bu olayı nasıl algılayacağı sorusuna ise Bahçeli, "Halkımızın nasıl algılayacağı belli, farklı düşünenler de olabilir" yanıtını verdi.

Bahçeli, açıklamasının ardından Zonguldak'ta yarın gerçekleştirilecek mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde