MHP Genel Başkanı Bahçeli: Erdoğan'ı destekleme kararı aldık

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Erdoğan'ı destekleme kararı aldık

Devlet Bahçeli partisinin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini, Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Erdoğan'ı destekleme kararı aldık
16px
24px
08.01.2018 08:06
ABONE OLgoogle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin partisinin tavrını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceklerini belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. CHP’nin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. Yenikapı diye başlayan bir ruhla hareketle anayasada beraber hareket ettiğimiz, halkoylamasında beraber hareket ettiğimiz, uygulamasına önderlik yapan parti ile beraber sonuç almak Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız. Daha net olarak ifade ediyorum, herhangi bir sebeple Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, 'ben böyle bir yola girmek istemiyorum' der ise o kendisinin bileceği iştir. Ama başlatılan bir ruha MHP sadıktır. Bu yeni ruh, Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır."

"ERDOĞAN'I DESTEKLEME KARARI..."

Bahçeli açıklamasının devamında "Düşüncemiz cumhur ittifakıdır. MHP'nin cumhurbaşkanı adayı yoktur. Genel Başkan aday olmayacaktır. MHP ittifak olursa ittifakla olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde