MB Başkanı Başçı ekonomistlere ne mesajı verdi?

MB Başkanı Başçı ekonomistlere ne mesajı verdi?

Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararının ardından gözler bugün ekonomistlere yapılacak sunuma çevrildi. Toplantıdan ne mesajı çıktı

MB Başkanı Başçı ekonomistlere ne mesajı verdi?
16px
24px
25.02.2015 15:23
ABONE OLgoogle
Ekonomistlere sunum yapan TCMB, şubat ayında yıllık TÜFE'de artış ihtimaline karşın faiz indirimlerinin devamı mesajı verdi

Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararının ardından gözler bugün ekonomistlere yapılacak sunuma çevrildi. Toplantıya katılanlar faiz indirimlerinin süreceği mesajını aldıklarını söyledi.

Şeker Yatırım Ekonomisti Elif Gülay Girgin, "TCMB'nin faiz indirimlerine devam edecekleri mesajı alıyoruz. TCMB yetkilileri, küresel koşullar düşünüldüğünde eskisi kadar esnekliğe gerek olmadığını düşünüyorlar. Benim görüşüm Fed'den gelecek hamlelerle belirlenecek yeni küresel likidite koşulları TCMB'yi yeni döneme ayak uydurması için zorlayana kadar faiz indirimleri devam edecek" dedi.

Merkez Bankası dün açıkladığı kararında politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 7.50'ye çekerken, koridorun alt bandını 25 baz puan düşüşle yüzde 7.25'e, üst bandı ise 50 baz puan düşürerek yüzde 10.75'e çekti.

Faiz kararı metninde de Ocak ayına göre önemli değişikliklere giden PPK, "Enflasyonun 2015 yılının ortalarında hedefle uyumlu seviyelere geleceği" ifadesini metinden çıkardı. Girgin, bu ifadenin çıkarılmasının nedeninin TCMB yetkililerinin Şubat ayında yıllık TÜFE'de artış ihtimali görmeleri olduğunu söyledi.

TCMB, ekonomistler ile yaptığı toplantıya ilişkin yayınladığı sunumda da enflasyondaki düşüşün kalıcı olması için para politikasında temkinli bir yaklaşım gerektiğine de dikkat çekerken, "Gıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul, faiz oranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun görmüştür" söylemini yineledi.
Sunumda önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağı ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getirieğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruşun sürdürüleceği belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde