‘Lüks’te yüzde 25 paya ulaştı, yeni hedef liderlik

‘Lüks’te yüzde 25 paya ulaştı, yeni hedef liderlik

Harvey Nichols’ı ve 30’un üzerinde lüks markayı Türkiye’ye getiren Demsa, lüks moda markaları pazarında yüzde 25 paya ulaştı. 150’ye yakın mağazada hizmet veren Demsa’nın çalışan sayısı 1.200’ü geçti.

‘Lüks’te yüzde 25 paya ulaştı, yeni hedef liderlik
16px
24px
26.11.2014 08:55
ABONE OLgoogle
Harvey Nichols, Tom Ford, Lanvin, Alexander McQueen, Barbara Bui, Salvatore Ferragamo, Michael Kors, Longchamp, Pal Zileri, DKNY, Karl Lagerfeld  gibi lüks moda markalarını Türk tüketicisiyle buluşturan Demsa Group, lüks moda markaları pazarında yüzde 25 paya ulaştı.

31 markanın ürünlerinin satıldığı 150’ye yakın mağazada hizmet veren Demsa’nın çalışan sayısı da 1.200’ün üzerine çıktı. Harvey Nichols’tan sonra 120 yıllık Fransız Galeries Lafayette’i de Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. Galerie Lafayette ilk mağazasıyla, Çamlıca’daki Emaar Square projesinde  2016 yılında modaseverlerle buluşacak.
 
Demsa’yı eşi Cengiz Çetindoğan ile birlikte kuran Demet Sabancı Çetindoğan, lüks moda markaları pazarının Türkiye’de 1 milyar dolar civarında büyüklüğe sahip olduğunu söyledi. Pazarda etkin bir konuma geldiklerini kaydeden Sabancı Çetindoğan, “Bu konuda son derece deneyimli, profesyonel bir ekiple ve son derece titiz çalışıyoruz. Lüks moda marka ve ürünlerinde İstanbul ve Ankara’da pazardan yüzde 25 pay alıyoruz. Anadolu’da bu oran yüzde 5 civarında, çünkü fazla yayılmış değiliz. Sadece Adana, Antalya ve Bodrum’da lüks mağazalarımız var. Kendi çizgimizde ilerliyoruz. Hep Türkiye’de olmayanı ve merak edileni araştırdık. Sonuçta Demsa bugün 131 mağaza, 1.223 çalışanı olan bir perakende markası haline geldi” diye konuştu.
 
Her yeni marka sektöre katkı sağlar
 
DEMET Sabancı Çetindoğan, dünya markalarını Türkiye’ye getirdiklerini ve temsil ettikleri markaların lüks perakende pastasını büyütmeye yardımcı olduğunu söyledi. Sabancı Çetindoğan, “Türkiye’ye getirdiğimiz markalarla perakendede çok önemli kazanımlar sağladık. Gelen her marka buradaki markalara katkıdır” dedi.
 
Türkiye’den marka çıkmalı
 
Türkiye’den marka çıkması gerektiğini de kaydeden Sabancı Çetindoğan, şöyle devam etti: “Aslında bilgi birikimi ve insan kaynağımızla hatta teknolojik ve kreatiflik konusunda diğer ülkelere göre oldukça avantajlı durumdayız. Pazarlama konusunda biraz yetersiz kalıyoruz. Marka yaratma konusunda zorlanıyoruz. Devlet desteğiyle birlikte özel sektörün de çabalarıyla önemli değerler ve dünya markaları çıkaracağımıza inanıyorum. Üretilen bu katma değerin devlet tarafından desteklenmesinden daha doğal bir şey olamaz.”
 
Demsa Koleksiyon adıyla müze kuruyor
 
Perakende sektöründeki deneyimini turizm ve inşaat sektörlerine yansıtan Demsa Group’un bu alandaki yatırımları arasında Pera Palace Hotel Jumeirah, eski Maçka Oteli arazisinde yapımı hızla devam eden St. Regis Hotel İstanbul ve butik gayrimenkul projesi Kandilli Konakları bulunuyor. St. Regis’in Aralık ayında açılması öngörülüyor. Demsa Group’un bir diğer önemli projesi ise Demsa Koleksiyon ismiyle müzecilik alanında sürüyor. Demsa Koleksiyon ile 2 bin parçanın üzerinde resim ve 1000 parçanın üzerinde hat sanatı eserinin yer alacağı müzenin çalışmaları devam ediyor.
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde