Lüks oto galerilerine baskın: Milyonlarca lira ceza kesildi

Lüks oto galerilerine baskın: Milyonlarca lira ceza kesildi

Maliye Bakanı Şimşek'in talimatıyla harekete geçen 350 vergi müfettişi, 34 ilde eş zamanlı olarak, lüks oto satışı yapan 300 galeriyi denetledi.

Lüks oto galerilerine baskın: Milyonlarca lira ceza kesildi
16px
24px
16.05.2013 11:15
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı üzerine harekete geçen 350 vergi müfettişi, bugün 34 ilde eş zamanlı olarak, lüks oto ithali ve satışı gerçekleştiren 200 mükellefin 300 civarındaki galerisini denetledi.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Şimşek'in talimatıyla harekete geçen Vergi Denetim Kurulunca lüks araç ithali ve satışında gerçekleşmesi muhtemel vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 240 adet lüks oto ithali ve satışı gerçekleştiren mükellef nezdinde 2012 yılında başlatılan ve halen devam eden vergi incelemeleri sonucunda 9 Mayıs 2013 itibariyle sadece Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yönünden yaklaşık 107 milyon lira vergi ve 120 milyon lira ceza hesaplandı.

Sektördeki denetim faaliyetlerine devam eden Vergi Denetim Kurulu tarafından bugün de 34 ilde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 lüks oto ithali ve satışı gerçekleştiren mükellef nezdinde, 300 civarında galeriye, 350 vergi müfettişinin katılımıyla fiili envanter ve denetim çalışması yapıldı.

Çalışmalar sonucunda elde edilen veriler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca analiz edilecek, riskli olduğu belirlenen mükellefler incelenecek.

Açıklamada, lüks araç ithali ve satışı nedeniyle ortaya çıkabilecek vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla bu tür denetimlere devam edileceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde