Lüks markaların Ankara rekabeti!

Lüks markaların Ankara rekabeti!

Ankara özellikle yılın belli dönemlerinde lüks markalar için tam bir cennet sayılır

Lüks markaların Ankara rekabeti!
16px
24px
17.06.2010 13:02
ABONE OLgoogle

Türkiye’de lüks perakendecilikteki rekabet genelde İstanbul’da yaşanır. Oysa Ankara özellikle yılın belli dönemlerinde lüks markalar için tam bir cennet sayılır. Ve bu önemli pazar yakın zaman kadar Beymen’in hakimiyetindeydi. Beymen bu sayede yılbaşları, bayramlar ve özel günlerde dolup taşardı. Şimdi Beymen’in bu hakimiyeti üçe bölündü.

Önce yıllar sonra olmak üzere Vakko geçen nisan ayında Ankara’ya geri döndü. Hemen sonrasında ise lüksün bir başka önemli ismi Harvey Nichols Kentpark AVM içinde açılış yaptı. Böylece Beymen-Vakko-Harvey Nichols rekabeti Ankara’ya taşınmış oldu. Aslında Beymen’in Ankara’da Armada AVM, Panora AVM ve Kavaklıdere’de 3 mağazası bulunuyor. Ayrıca’da Ankara’nın değişik yerlerinde dört Beymen Clup mağazasının da olduğunu belirtelim. Yani Beymen hala bir anlamda Ankara’da siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının önemli adresi.

Ama Para Dergisi'nin aldığıduyumlar Beymen’in tahtının özellikle Harvey Nichols sonrası sarsıldığı yönünde. Tabi Beymen yönetimi bu durum karşısında yeni projelerebaşlama kararı almış. Beymen önümüzdeki günlerde yapacağı etkin kampanyalarla Ankaralı seçkinlerin Beymen’e ilgisini diri tutmaya çalışacağını öğrendik. Hatta özel indirim kampanyaları, defileler ve kişiye özel yeni satış taktiklerinin hemen devreye sokulacağı belirtiliyor

Tabi  Harvey Nichols’ın da bu atağa hemen cevap vermek için hazırlandığını belirtelim. Hatta 15 Haziran’da yüzde 50 oranında bir indirimden söz ediliyor. Bu arada Vakko’nun da bu indirim yarışına katılacağını söyleyelim. Anlaşılan Beymen, Vakko ve Harvey Nichols arasındaki rekabet Ankaralılara yarayacak.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde