Lüks markalar Nişantaşı'nı terkediyor

Lüks markalar Nişantaşı'nı terkediyor

İstiklal, Bağdat Caddesi'nin ardından Abdi İpekçi Caddesi de eski canlılığını arıyor

Lüks markalar Nişantaşı'nı terkediyor
16px
24px
18.11.2016 12:20
ABONE OLgoogle

Terörün turizmde açtığı yara, iç tüketimdeki düşüş ve artan kiralar nedeniyle dev markalar birer birer Türkiye'den ayrılıyor. 

Roberto Cavalli, Pinko ve Milimetric son dönemde Nişantaşı'nı terkeden markalardan birkaçı. Paul&Shark da yılbaşından sonra Abdi İpekçi Caddesi'ni terketmeye hazırlanıyor.

100 m2’lik mağazanın 40 bin dolara kiralandığı caddeler boş kaldı

Bölgeyi canlandırmak adına geçtiğimiz aylarda Lüks Markalar Derneği altında toplanan markalar, çıkış yolu arıyor. Derneğin başkanlığını yürüten Paul&Shark Türkiye Temsilcisi Selçuk Güzenge, son dönemde caddede yaklaşık 10 mağazanın kapandığını, bu sayının yılbaşından sonra artacağını söylüyor. 

BloombergHT mikrofonlarına konuşan Güzenge, "Burası dünyanın en nadide caddelerinden biri ve biz buraya gözümüz gibi bakmak zorundayız. O yüzden bir dernek oluşturduk ve bu dernekle beraber caddenin eski günlerini yaşamasını istiyoruz. Bu caddenin değerini koruması için tüm esnaf birleşmeli, büyük gruplar sahip çıkmalı" açıklamasında bulunuyor.

İstiklal ve Bağdat Caddesi’nden sonra AVM’ler de boşalıyor

Fransa'nın Avenue Montaigne Caddesi'nin derneği ile Kasım ayı sonunda protokol imzalayacaklarını kaydeden Güzenge, Şişli Belediyesi'nin de desteğiyle caddenin çiçeklenmesini, yeniden düzenlenmesini sağlayacaklarını söyledi.

Son dönemde 10 mağazanın kapandığını kaydeden Güzenge, yılbaşından sonra 7-8 mağazanın daha kapanacağını belirtti. Yeni inşaatların da olduğunu bildiren Güzenge, "Arz-talep dengeyi bulacaktır diye düşünüyorum ama şu anda çıkanlar daha fazla" diyor.

Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor

Yılbaşından sonra Paul&Shark olarak kendilerinin de Abdi İpekçi'yi terkederek bir AVM'ye taşınacaklarını kaydeden Güzenge, "Bu caddenin yaşaması çok önemli. Türkiye, caddelere tanıtma fonunda yardımda bulunmak zorunda. Mal sahiplerinin elini taşın altına sokması lazım. Dünya markalarının bir bölümünü Katar ve Kuveyt'e kaybettik. Vietnam, Hong Kong'a gidiyorsunuz tüm dünya markaları orada ama Türkiye'den markaların birer birer ayrılması bizi üzüyor" diye konuştu.

Ceren Dilekçi/BusinessHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde