Londra'daki korkunç saldırıyı DAEŞ üstlendi

Londra'daki korkunç saldırıyı DAEŞ üstlendi

İngiliz Parlamentosu önünde düzenlenen ve dört kişinin yaşamına mâl olan silahlı saldırıyı DAEŞ üstlendi

Londra'daki korkunç saldırıyı DAEŞ üstlendi
16px
24px
23.03.2017 15:41
ABONE OLgoogle

İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alan parlamento binası (Westminster) yakınlarında çarşamba günü gerçekleşen ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı DAEŞ üstlendi.

Saldırıda ölenler arasında saldırganlardan biri de bulunurken, toplam yaralı sayısı 40 olarak açıklandı. hastanede tedavi altına alınan 29 kişiden yedisinin durumu ağır.

İşte 5 kişinin öldüğü Londra'daki saldırıyı yapan kişinin fotoğrafı

Akşam 17:30-18:00 sıralarında Westminster dışında duyulan silah seslerinin ardından bir araç Westminster Köprüsü'nde en az 12 kişilik bir yaya grubunu ezerek parlamento binasına yönelmişti. Araçtan çıkan saldırgan parlamento yerleşkesi içinde bir polisi bıçakladı.Bıçaklı saldırgan daha sonra etkisiz hale getirildi.

Westminster köprüsü bugün de sıkı polis kordonu altında. Olay yerine yakın Westminster metro istasyonu da sabah saatlerinde hâlâ ulaşıma kapalıydı.

Muhafazakar Parti Üyesi Tobias Ellwood, sağlık ekiplerine destek verdi 

Londra'da korkunç saldırı 5 ölü, 40 yaralı: İşte dehşetin fotoğrafları....

ÖLENLER ARASINDA FARKLI UYRUKLU KİŞİLER VAR

İngiltere'nin terörle mücadele yetkilisi Mark Rowley, olayla ilgili olarak yedi kişinin tutuklandığını söyledi.

Rowley ölenler arasında değişik uyruklu kişiler olduğunu söyledi ancak ayrıntı vermedi. Ölenlerin bıçaklanan polis, halktan 40 yaşlarında bir kadın, 50 yaşlarında bir erkek ve saldırgan olduğu bildirildi.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, saldırının İslamcı terörle bağlantılı olduğunu ve eylemi tek başına gerçekleştiren saldırgana yardım eden başka kimsenin bulunup bulunmadığının araştırıldığını söyledi:

"Polis bu adamı, yakınlarını, nereden geldiğini araştırıyor. Başkalarının da olaya karışıp karışmadığını acilen soruşturuyorlar. Şu anda geçerli varsayım, bu kişinin İslamcı terör bağlantılı olduğu yolunda.”

Londra'daki dehşet görüntünün sırrı çözüldü! Kimliği belli oldu

BAŞBAKAN MAY: HASTALIKLI VE AHLAKSIZCA

Başbakan Theresa May dün akşam yaptığı açıklamada, saldırının İngiliz demokrasisini ve başkentin normal yaşamını aksatmayacağının göstergesi olarak parlamentonun bugün toplanacağını söyledi.

May daha önce saldırıyı "hastalıklı ve ahlaksızca" olarak nitelemiş ve "Saldırının yeri rastlantı değil. Teröristler... başkentimizin kalbini hedefledi" demişti.

Söz konusu saldırı, 2005 yılında Londra'daki kamu ulaşım araçlarında yapılan ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan bu yana en geniş kapsamlı silahlı saldırı oldu. 2005 yılı Temmuz ayındaki saldırıda dört İngiliz vatandaşı Londra toplu taşıma sistemini hedef almıştı.

Londra'da bundan önceki son terör saldırısı Mayıs 2013'te olmuş, İslamcı militan iki İngiliz vatandaşı bir askeri bıçaklayarak öldürmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde