Londra'da korkunç saldırı 5 ölü, 40 yaralı: İşte dehşetin fotoğrafları....

Londra'da korkunç saldırı 5 ölü, 40 yaralı: İşte dehşetin fotoğrafları....

İngiliz polisi, başkent Londra'daki terör saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Londra'da korkunç saldırı 5 ölü, 40 yaralı: İşte dehşetin fotoğrafları....
16px
24px
22.03.2017 15:13
ABONE OLgoogle

İngiltere Parlamentosu yerleşkesinde bir polis memuru, bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Polisin saldırganı vurduğu belirtilirken, parlamento çevresinde en az 20 yaralı olduğu açıklandı.

Olayda 1'i polis 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken 40 kişinin yaralandığı ifade edildi. İngiltere polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırının ardından İskoçya Parlamentosu'ndaki bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler ertelendi

Başkent Londra'da bulunan İngiltere Parlamentosu önünde saldırı gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında saldırının, terör örgütü DEAŞ'ın propagandasından etkilenerek düzenlenmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Saldırıda bir aracın Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezerek parlamento binasına yöneldiği, ardından parlamento yerleşkesi içerisinde bir polisin bıçaklandığı ifade edildi. Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olayda 1'i polis diğeri saldırgan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken 40 kişinin yaralandığı belirtildi.
Bazı yaralıların durumunun ise çok ciddi olduğu ifade edildi.

Olayın ardından Thames Nehri'nden bir kadının canlı çıkarıldığı bildirildi. İlk yardım ekipleri tarafından tedavi edilen kadının olay sırasında köprüde olduğu sanılıyor.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, yaralılardan 3'ünün Fransız lise öğrencisi olduğunu söyledi.

Kirsten Hurrell - Görgü Tanığı "İlk duyduğum şey bir çarpışmaydı. Baktığımda bir aracın parlamentonun çitlerine çarptığını gördüm. İlk olarak, bir çeşit kaza olduğunu düşünmüştüm. Sonrasında bazı sesler duydum. Silah sesleri olabilir, emin değilim. Araçtan çok fazla duman çıkıyordu. Patlayacağını düşündüm. Polisi aradım ancak zaten birileri aramıştı. Olay yerindeki kişiler, aracın köprü üzerinde bazı insanları ezdiğini söyledi. Aracın yanında bir kişinin yerde yattığını gördüm. Bir motorsikletçiye benziyordu."

Dailymail'in bir görgü tanığından aktardığına göre saldırgan önce Westminster Köprüsü'nde en az 12 kişiye aracıyla çarptı, ardından parlamento binasına girmeye çalışırken bir polis memurunu bıçakladı ve polis tarafından vurularak öldürüldü. Görgü tanığı, saldırganın orta yaşlı ve Asyalı görünümü olduğunu söyledi.

İNGİLİZ POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İngiltere üst düzey terörle mücadele yetkilisi, Westminster Köprüsü'nde bir aracın insanlara çarparak sürüldüğünü ve 5 kişinin öldüğünü, en az 40 yaralının olduğunu açıkladı.

Yetkili, hayatını kaybedenlerden birinin polis memuru olduğunu doğruladı.

Sadece bir saldırgan olduğunu belirten yetkili, söz konusu kişinin öldüğünü bildirdi.

Operasyonun devam ettiği duyuruldu.

THERESA MAY'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'da İngiltere parlamentosuna yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından ilk kez konuştu. Saldırının ardından toplanan Acil Güvenlik Komitesi'ne başkanlık eden May, toplantının ardından yaptığı açıklamada "Hastalıklı ve ahlaksız terör saldırısını kınıyorum" ifadesini kullandı.
Saldırıyla ilgili bütün detayların halen araştırılmakta olduğunu söyleyen İngiltere Başbakanı, saldırıyı sadece 1 kişinin gerçekleştirdiği bilgisini doğruladı. İngiltere'de 'tehdit seviyesinde' bir değişiklik olmayacağını belirten May, Londra polisinin kısa bir süre içerisinde saldırıyla ilgili bir açıklama yapacağını belirtti.

May açıklamasında, "Değerlerimizi yenmeye yönelik şiddet yoluyla yapılan her girişim başarısızlığa uğrayacaktır. Parlamento olağan şekilde toplanacak. Londralılar uyanacaklar ve günlerine normal bir şekilde devam edecekler. Bu sokaklarda yürüyecekler. Hayatlarını yaşayacaklar. Teröre asla teslim olmayacağız ve nefretin sesinin bizi bölmesine asla izin vermeyeceğiz."

Londra polisi, olay sırasında parlamentoda bulunan Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı. May'in Acil Güvenlik Komitesi'ni toplayacağı belirtildi.

ABD'den saldırıya ilişkin açıklama 

ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz parlamentosu ve civarında yaşanan saldırılarla ilgili bilgilendirildiği belirtildi. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Twitter'dan yaptığı açıklamada Trump'ın Londra'daki saldırılarla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmelerin takip edildiğini iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Ayrıca parlamentonun içerisinde bir polisin bıçaklandığı belirtildi. Polisi bıçaklayan saldırganın, ağır silahlı polisler tarafından vurulduğu ifade edildi.

İngiliz polisi olayı silahlı saldırı olarak değerlendirdi.

LONDRA POLİSİ: YAYALARI EZDİ ATEŞ AÇTI

Polis olayın terör olayı, saldırganın ise 'Asya' görünümlü olduğunu belirtip, "Saldırgan köprüde aracıyla yayaları ezdi ve ateş açtı" açıklamasını yaptı. Görgü tanıkları patlama ve silah sesleri duyulduğunu söylüyor. 

Görgü tanıkları siyah 4 x 4 jip’i kullanan kişinin Westminster Köprüsü’nde yayaları ezerek polisin nöbet tuttuğu Parlamento girişine girmeye çalıştığını anlattı.

Elinde bıçağı ve silahı bulunan şüphelinin polise saldırdığı daha sonra polis tarafından vurulduğunu bildirilirken çatışma sırasında bir polis memurunun yaralandı.Görgü tanıkları ayrıca en az 3 el silah sesi duyduklarını ve iki kişinin yerde yattığını aktardı.

Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

Londra polisi, Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı.

AVAM KAMARASI BAŞKANI: PARLAMENTODA BİR POLİS BIÇAKLANDI

Silah seslerinin duyulması üzerine milletvekillerinin sığınaklara indirildiği ve Londra metrosunun da kapatıldığı bildirildi. Avam Kamarası Başkanı, Parlamento binası içerisinde bir polisin bıçaklandığını açıkladı.

Ajanslar, Westminster Köprüsü üzerinde de yaralılar olduğunu geçiyor.

Başbakanlık Sözcüsü İngiltere Başbakanı Theresa May'in güvende olduğunu iletti.

Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

SALDIRI SONRASI YAŞANANLAR

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde