Londra’da 3 milyon pounda ev alan gizemli Türkler

Londra’da 3 milyon pounda ev alan gizemli Türkler

Londra’dan bir gayrimenkul şirketi geliştirdiği lüks konut projeleri için Türkiye’de zenginlere yönelik pazarlama faaliyetlerine girişti.

Londra’da 3 milyon pounda ev alan gizemli Türkler
16px
24px
19.02.2016 13:16
ABONE OLgoogle
Londra, dünyanın önemli iş ve finans merkezlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından yatırımcıların ofis ve konut yatırımı yaptığı metropolde birbirinden lüks gayrimenkul projeleri bulunuyor. 50 milyon pounda (72 milyon dolar) satılan lüks konutlar dikkat çekiyor.

Türkiye’den de Londra’ya rağbet gösteren çok sayıda işadamı ve sanatçının olduğu biliniyor. Son dönemde Londra’dan bir gayrimenkul şirketi geliştirdiği lüks konut projeleri için Türkiye’de zenginlere yönelik pazarlama faaliyetlerine girişti.

Londra’nın yatırım açısından yeni çekim merkezi olarak görülen Victoria bölgesinde inşa edilen 100 lüks konut projesinde fiyatlar 2 ile 10 milyon pound arasında değişiyor.

3 TÜRK DAİRE ALMIŞ

Land Securities Konut Direktörü Tom Eshelby’den aldığımız bilgiye göre, Kings Gate adlı proje Türk zenginlerden ilgi görmüş. Türk yatırımcılara şu ana kadar fiyatı 2-3 milyon pound olan üç daire satılmış.

Tüm ısrarlarımıza rağmen, yatırımcıların ismini öğrenemedik. Eshelby, Kings Gate’in Londra’da en lüks 10 proje arasında yer aldığını ve ‘makul lüks’ kategorisinde olduğunu vurguluyor. Bu yönüyle projenin ultra zenginler dışında daha geniş bir kesime hitap ettiği görüşünde.  

Projede yer alan 100 konutun 86’sı satılırken, Türk alıcıların özellikle büyük ve gösterişli daireleri tercih ettiğini öğreniyoruz. Land Securities projelerine ev sahipliği yapan Victoria bölgesi, Tom Ford, Burberry, Rolls Royce ve Jimmy Choo gibi lüks markalardan ilgi görüyor. 
Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde