Loft üvey evlat mı?

Loft üvey evlat mı?

Kamuoyunda daha çok Colin’s markasıyla tanınan Eroğlu Grubu, Loft'u unuttu mu?

Loft üvey evlat mı?
16px
24px
24.12.2010 13:39
ABONE OLgoogle

Eroğlu Grubu; tekstil, inşaat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Colin’s markasıyla Rusya, Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri’nde çok güçlü. Türkiye, Rusya ve Mısır’da yatırımları var. Son dönemlerde inşaat sektöründe de hızlı büyüme sürecine giren Eroğlu, 10 bin 500 çalışanıyla yıllık 600 milyon dolar ciroya ulaştı...

Kamuoyunda daha çok Colin’s markasıyla tanınan Eroğlu Grubu’nun şimdi diğer markası Loft’u da büyütme kararı aldığını öğrendik. Halen Colin’s mağazaları içinde satılan Loft markalı ürünler artık bağımsız mağazalarda tüketiciyle buluşacak. Eroğlu Grubu, iki markayı birbirinden tamamen ayırmak için “Loft Mağazacılık A.Ş.” unvanıyla yeni bir şirket kurdu. Halen 30 mağazası olan Loft’un bundan sonraki operasyonları bu yeni şirket üzerinden yürütülecek.

Eroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şahin Eroğlu, uzunca bir süredir gündemlerinde olan Loft’u büyütme planı için düğmeye bastıklarını söylüyor. Ardından da bu planın ayrıntılarını şöyle anlatıyor:
“Colin’s belirli bir büyüklüğe ulaştı. 33 ülkede 520 mağazamız var. Şimdi sıra Loft markamızda. Loft, Colin’s mağazalarının içinde satılıyordu. Yıl ortasında ayrı mağazalar açmaya başladık.

Bu yıl 35 mağazaya ulaştık. Loft, bizim ikinci çocuğumuz. Aile olarak şimdi ikinci çocuğumuzu da büyütmeye karar verdik. Bu nedenle de Loft Mağazacılık’ı kurduk ve Colin’s’ten ayırdık. Daha üst segment ve trendi ürünlere odaklanacak. 15-25 yaş arası gençler hedef kitlemiz. Ucuz segment olmayacak. Önümüzdeki yıl 30-35 mağaza açacağız. Yeni açılacak AVM’lerde olacağız. Loft için 2011’de ciddi bir kampanya yapacağız. Reklamlarda tanınmış bir yüz rol alacak.”

Eroğlu ailesi, Loft’u 5 yıl içinde Colin’s seviyesine getirmek gibi de bir hedef belirlemiş. Loft mağazalarının önce Türkiye’de güçleneceğini söyleyen Şahin Eroğlu, 2011 sonu veya 2012 başında da yurtdışı mağazalarını açacaklarını söylüyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde