Lloyd's' Türkiye'yi büyümede kilit pazarlarından biri olarak belirledi

Lloyd's' Türkiye'yi büyümede kilit pazarlarından biri olarak belirledi

Türkiye, Lloyd's'un açıkladığı Vizyon 2025 stratejisine göre büyüme açısından kilit rol oynayacak pazarlardan biri olacak.

Lloyd's' Türkiye'yi büyümede kilit pazarlarından biri olarak belirledi
16px
24px
11.05.2012 17:07
ABONE OLgoogle

      Lloyd's açıklamasına göre, Vizyon 2025 olarak adlandırılan strateji, Lloyd's binasının ünlü Sigortalama Odası'nda İngiltere Başbakanı David Cameron'ın katılımı ile düzenlenen bir etkinlikle yürürlüğe konuldu.

      Vizyon 2025; kuruluşun özellikle hızlı gelişen pazarlar olan Singapur, Çin, Hindistan, Brezilya, Kolombiya ile Türkiye'de büyümesi ve Lloyd's'un underwriting kapasitesini gerçek anlamda uluslararası statüye ulaştırması yönünde hazırlanan planlardan oluşuyor.

      Lloyd's, büyüme açısından Türkiye'yi kilit rol oynayacak ülke olarak tespit etti.

      Lloyd's Yönetim Kurulu Başkanı John Nelson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''Lloyd's'un Türk ortakları ile yürüttüğü havacılık, enerji ve denizcilik endüstrisindeki projelere yönelik reasürans işlerinin prim büyüklüğü halihazırda 150 milyon dolar civarında. Hedefimiz, Lloyd's'un bu işlerdeki payını Türk ortaklar vasıtası ile daha da büyütmek'' ifadelerini kullandı.

      Nelson, şunları kaydetti: 

     ''Vizyon 2025; ekonomik açıdan zorlu olan bugünlerde çok nadir rastlanabilecek bir strateji. Bu, büyümeye yönelik bir strateji. Lloyd's karlı bir uluslararası kuruluş; ancak biz şirketin uzmanlık gerektiren sigorta ve reasürans alanında gerçek anlamda global merkez konumuna gelmesini sağlamak istiyoruz. Lloyd's pazarının Vizyon 2025 stratejisini gerçekleştirmesi, gerçekten büyük bir çaba olacak. Sağlayacağı yararlar yalnızca Lloyd's için değil; Londra ve İngiltere için de önemli boyutlarda olabilecek.''

      Lloyd's Genel Müdürü Richard Ward da şu görüşleri ifade etti: 

     ''Lloyd's'un gücü; yalnızca geçmişi ve deneyiminden değil, sürekli yenilik yaratması ve adapte olabilmesinden geliyor. Bu vizyon, Lloyd's pazarlarının büyümesine, uluslararası statüye gelmesine ve çeşitlilik kazanması yönünde tutku dolu planların geliştirilmesine yol açıyor. Yurt dışındaki sigortacılar Lloyd's'a gelme konusuna büyük ilgi gösteriyor. Ancak, bu yeni sigortacıların aramıza katılımını büyük bir titizlikle yöneteceğiz. Vizyon 2025; ani büyüme temelinde değil, sürekli gelişim temelinde oluşturulmuş bir strateji. Bu dinamik vizyon sürekli olarak yeniden gözden geçirilecek.''
      
     Vizyon 2025 stratejisinde öne çıkan konular...
    
     Lloyd's'un sigorta sektörü, müşterileri ve brokerlarına danışarak oluşturduğu Vizyon 2025 stratejisinde öne çıkan konular ise şöyle:

      ''Lloyd's, uzmanlık gerektiren sigorta ve reasürans işlerinde global merkez olacak. Lloyd's'un gelişmiş pazarlarda edindiği primlerdeki büyüme düzeyi, en az bu pazarlardaki GSYH düzeyinde olacak; ancak hızlı büyüyen pazarlarda daha yüksek büyümeye ulaşılacak. Lloyd's pazarının sermaye tabanı, önde gelen büyüyen ülkelerin daha fazla katkısı ile daha da çeşitlenecek. Pazara yurt dışından önemli sayıdaki katılımcının katkısı ile, Lloyd's underwriting topluluğu, gerçek anlamda uluslararası statüye ulaşmış olacak. Lloyd's, brokerların uluslararası ağlarından maksimum derecede yararlanan bir broker pazarı olacak. Lloyd's'un, yurt dışında belli başlı pazarlarda az sayıda ve güçlü yurt dışı merkezler bulunacak. Bu sayede Londra, uzmanlık gerektiren sigorta ve reasürans işlerinde önde gelen global merkez durumuna gelecek.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde