Little little in to the middle: 3377 dolar

Little little in to the middle: 3377 dolar

Cem Yılmaz’ın ortaya karışık sipariş esprisi ‘little little into the middle’ dünyada tadım mönüleriyle karşılık buluyor. 35 restoran içerisinde en pahalı seçenek, İbiza’da 20 çeşit yemeği bir araya getiren Sublimotion

Little little in to the middle: 3377 dolar
16px
24px
28.09.2015 06:58
ABONE OLgoogle
Cem Yılmaz’ın Fundamentals gösterisiyle popüler kültüre kattığı Türkiye’de restoranlarda ortaya karışık sipariş vermenin yurtdışındaki karşılığı olan ‘Little little, into the middle’ esprisinin aslında dünyanın pahalı restoranlarında tadım mönüsü adı altında karşılığı bulunuyor.

Tadım mönüleri sayesinde grup halinde gidilen restoranlarda seçeneklerle boğuşmak yerine kendinizi şefe teslim ediyorsunuz. Restoranın birçok yiyecek seçeneği de sırayla önünüze geliyor.

Business Insider’e göre dünyanın bol ödüllü veya yıldızlı 35 restoranında mönüleri denemeye karar verdiğinizde kredi kartınızın limitinin yeterli olduğuna dikkat etmenizde fayda var. İlk üçün iki kişilik mönü fiyatları 1000 doları geçiyor.



En pahalı ‘Little little, into the middle’ İspanya’da sunuluyor ve fiyatı iki kişi için 3.377 dolara çıkıyor. En pahalı mönüyü İspanya’nın tatil cenneti İbiza Adası’nda Hard Rock Cafe Otel’deki Sublimotion sunuyor. Restoran mönüden 20 seçenek sunuyor. Neonla aydınlatılmış masalarda yemeğinizi yerken, restoranın duvarlarına boydan boya yansıtılan efektler müşterilere eşlik ediyor.

En pahalı ikinci mönü son yıllarda dolar milyarderleri listesinde ABD’yi zorlayan Çin’in Şanghay kentindeki Ultraviolet’te sunuluyor. İki kişi için1.254 dolarlık fiyat veren Ultraviolet, Sublimotion gibi 20 çeşit yemek servis ediyor. Her bir yemek gelirken, ona göre müzik çalıyor ve duvarlara efektler yansıtılıyor. Ultraviolet, birer kadeh içkiyi de fiyata dahil ederek Sublimotion’a göre ortaya bir fark koruyor. 


Şanghay’daki Ultraviolet iki kişi için 1.254 dolarla en pahalı ikinci mönüyü sunuyor.

ENGİNARLI SİYAH TRÜF MANTARI

Zirvede bir Fransız restoranının olmaması kaçınılmaz. Üçüncü sırada yer alan Paris’teki Guy Savoy, mönüden 18 seçenek için iki kişiden 1.104 dolar alıyor. Restoranın ‘İnovasyonlar, İlhamlar’ adını verdiği mönüde enginarlı siyah trüf mantarı çorbası ve palmiye kalpli istakoz da yer alıyor. Guy Savoy’un Sublimotion veya Ultraviolet gibi mekâna dair efekt oyunları yok. Klasik bir dekorasyonu olan Guy Savoy, yemek ve servis kalitesine güveniyor. İlk üç restoran aynı zamanda 35 restoran arasında mönü fiyatı 1000 doları geçenleri. Çoğunluğu ABD ve Fransa’da olan diğer restoranlarda 900 ile 450 dolar arasında değişiyor.


18 çeşit içeren mönüsünde palmiye kalpli ıstakoz olan Guy Savoy’da 1.104 dolar.

NİTROJENLE DONDURULMUŞ ZEYTİN YAĞI VAR

Sublimotion, iki kişilik maliyeti 3.377 dolar olan mönüyü 12 kişilik gruplara çeşitli dönemler için belirlediği temalar halinde sunuyor. Fotoğrafta görüldüğü gibi yemeğinizi çeşitli şovlar eşliğinde yiyorsunuz.

Mönüde ise hap şeklinde sorbe, nitrojende dondurulmuş zeytin yağı, istridye kabuğu içinde sunulan balıklar, karides yer alıyor. Tatlı servisi sırasında masa neon ışıklar ve görsel efektler sayesinde bir DJ kabini görüntüsü alıyor. 12 kişilik gruba bir hostes ve 25 kişilik servis ekibi hizmet veriyor. Restoranın şefi Paco Roncero’nun iki Michelin yıldızı buluyor.



Bu yıl ABD’nin en iyi restoranı seçilen New York’taki Eleven Madison Park, 35 restoran arasında iki kişilik 12 çeşit mönü seçeneği için hesaba 450 dolar yazıyor. Bu rakam 35 restoran içerisinde en düşüğü.



İSTANBUL'DA İÇKİ HARİÇ FATURA 170 DOLAR

İstanbul’da, hem ziyaret eden yabancılar hem de iş yemekleri için tercih edilen ve standart olarak tadım mönüsü sunan Mikla ve Topaz’ın fiyatlarına baktık. Modern mutfak anlayışına sahip Mikla’da iki kişi bugünkü kurdan toplam 170 dolarlık harcamayla mönüden tatlı dahil 7 seçenek yiyebiliyor. Mönüde hem kuru bonfile hem de lagos yer alıyor.

Ancak yemeğinize kişi başı 6 kadeh içki eşlik etsin isterseniz, bunun için ayrıca 104 dolar daha vermeniz gerekiyor. Yani içkiyle birlikte hesap, iki kişi için 274 dolara çıkıyor. Topaz’ın yine tatlı dahil 7 yemek içeren Osmanlı Degüstasyon mönüsü ise bugünkü kurla içki hariç iki kişi için 100 dolara mal oluyor.



Seçkin Ürey/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde