Liranın değer kaybı sayesinde Türkiye'de Ruslara gayrimenkul satışında patlama yaşandı

Liranın değer kaybı sayesinde Türkiye'de Ruslara gayrimenkul satışında patlama yaşandı

Liranın sert düşüşü nedeniyle 'Rusların, Türkiye’den ev satın almasında patlama yaşandığını' duyuran RBK, Türk emlak sektöründeki Rus yöneticilere dayanarak, Rusların Türk gayrimenkul piyasasında çok uzun sürmesini beklemedikleri durumdan yararlandığını belirtti.

Liranın değer kaybı sayesinde Türkiye'de Ruslara gayrimenkul satışında patlama yaşandı
16px
24px
21.08.2018 16:51
ABONE OLgoogle

Rus gazetesi RBK'ye konuşan Antalya ve Alanya'da ofisleri olan emlak şirketi Tolerance Homes'un Rus yöneticisi Sergey Volçenkov, liranın değer kaybetmesi yüzünden Türkiye'de gayrimenkule olan talebin son 10 gün içerisinde yüzde 10-15 oranında arttığını gözlemlediklerini söyledi.

BİR AYDA 8000 EURO UCUZLADI

Liranın sert değer kaybı sonucu Türk emlak piyasasında 'yabancı alıcılar için çok nadir görülebilecek bir durum' gözlendiğini belirten Volçenkov, sözlerine şöyle devam etti:

"Henüz bir ay önce değeri 40.000 euro olan bir dairenin değeri şu anda 32.000 euro'ya denk geliyor. Bu, alıcılar için çok avantajlı bir durum, dolayısıyla talepte artış görüyoruz. Daha önceden Türkiye'de kendileri için bir daire satın almak isteyenler şimdi bu durumdan yararlanıyor."   Ziya Yılmaz: İstanbul ve İzmir'de konut fiyatları ucuz kaldı, 2019'da bu rakamlar hayal olacak

IRAKLILAR, SUUDİLER, İRANLILAR VE RUSLAR

Haberde Rusların Türkiye'den en çok gayrimenkul alan müşteri gruplarından biri olduğu belirtildi. Ruslar, Türkiye'den ev alımında Irak, Suudi Arabistan ve İran vatandaşlarından sonra 4. sırada yer alıyor.

RBK'ye göre, bu yılın ocak-temmuz aylarında Ruslar Türkiye'den 988 gayrimenkul satın aldı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artış anlamına geliyor.

MAYISTAN BERİ TIRMANIŞTA

?Ama diğer yandan yabancı alıcılara yönelik Türkiye'den gayrimenkul satışındaki patlama asıl mayıs ayında tavan yaptı.

Rusların mayıs ayındaki gayrimenkul satın alma oranı, nisana göre yüzde 50 oranında artış gösterdi.

Daha sonraki aylarda da bu artış eğilimi devam etti.

FIRSAT PENCERESİ KISA SÜRE AÇIK KALACAK

RBK'ye konuşan Antalya merkezli emlak şirketi Maxhome Invest'in sahibi Anna Ünal, Türkiye’den gayrimenkul satın almanın bu kadar uygun olmasının uzun vadeli olmayacağını düşündüğünü söyledi.

''Liranın değer kaybetmesinin ardından (Türkiye’de) gıda ürünleri, elektirik ve benzin fiyatları arttı'' diyen Ünal, yakın zamanda gayrimenkul fiyatlarının da artmasını beklediklerini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde